Mejla

Andreas Hansson

Har prins Harry och Meghan Markle bara bytt fängelse?

Andreas Hansson om Oprah Winfreys spektakelintervju

NÖJE

Veckans Mellofinal får ursäkta.

Den stora lägerelden den här veckan är Oprah Winfreys möte med prins Harry och Meghan Markle.

Och alla har en åsikt.

”The crowns” senaste och mest explosiva säsong har genom Netflix världsherravälde krattat manegen för Oprah Winfreys möte med sina kompisar prins Harry och Meghan Markle. Intervjun har lanserats enligt bästa pr-modell med promotionklipp och saftiga summor för visningsrätter av spektaklet.

De tre har en relation sedan tidigare och är dessutom kollegor i en ny satsning kring psykisk ohälsa för Apple TV+. Winfrey kan heller knappast kallas opartisk journalist, hon är en showartist med en bred arsenal av chockade munnar och uppspärrade ögon. De kritiska frågorna kunde varit fler. Hon tar ungefär lika mycket egen ståndpunkt som Meghan Markles ständiga nemesis, den egocentriska morgontv-divan Piers Morgan som matat på med hånfulla omdömen även nu i dagarna trots prinsparets allvarliga utsagor om rasism, mobbning och stenåldersmentalitet i det brittiska hovet, där även den ökänt elaka brittiska pressen får en berättigad släng av sleven.

Oprah är en showartist med en bred arsenal av chockade munnar och uppspärrade ögon

Melodifestivalfinal må vara Sveriges stora lägereld i vanliga fall, men den här veckan har Winfreys brasa flammat högre och alla har en åsikt: enligt undersökningar mestadels till det brittiska kungahusets fördel, antagligen tack vare drottning Elizabeth II:s popularitet. Minan kan lura i vassen och sprängas när hon en dag lämnar över kronan till en mindre poppis figur.

Det finns helt enkelt stoff för fler säsonger av ”The crown”.

 

Markle och prinsen säger under sin katarsis att de nu är lyckliga, deras onda saga slutar fint i ett hus nära stranden där lille Archie tultar omkring med de båda hundarna. Hertiginnan av Sussex berättar att hon med nöd och näppe kom undan hovets påstådda psykterror med livet i behåll och blir en viktig röst kring psykisk ohälsa: den drabbar även framgångsrika, snygga, rika kvinnor. Att bakbinda en människa, som troféhemmafru i ett välbärgat hem eller i ett kungahus, är att kväva mänsklig livskraft och kan inte sluta bra.

Prinsmakarnas liv blev ett fängelse, om än i guldbur. Men för att överleva när de flydde till lyckan i LA och fick de kungliga kontona klippta har de tvingats sluta lukrativa avtal med Netflix, Apple och Spotify. Tala ut och kablas ut över världen.

Kanske är de friare, eller så har fängelset bara bytt form.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och överraska någon med en vacker bukett - beställ här.

Interflora

Av: 

Andreas Hansson

Publisert:

LÄS VIDARE

Piers Morgan kritiseras efter hån mot Meghan Markle

ÄMNEN I ARTIKELN

Brittiska kungahuset

Meghan Markle

Prins Harry

Elizabeth II

Psykisk ohälsa

Rasism