Mejla

Stefan Hedmark

Meryl Streep ska krossa homofobin

Här är trailern för Netflix-aktuella musikalen ”The prom”

FILM

FILMTRAILER. När landsbygdens homofobi slår till, vem ringer man då?

Är det verkligen Broadway?

Den första trailern för musikalen ”The prom” kom i veckan och det var lätt att bli påmind om en annan Netflix-film, ”Hillbilly elegy”. Även den skildrar en fattigare landsbygd ur ett Hollywoodperspektiv, i det fallet med Ron Howard som regissör och stjärnor som Amy Adams och Glenn Close i huvudrollerna. Filmen fick mycket kritik för att ge intrycket av att vara en slags ”fattigdomssafari”. Arbetarklassporträttet klingade med andra ord falskt för många.

Skillnaden i jämförelsen med ”The prom” är förstås att här är genren delvis även satir. Filmen handlar om en high schoolflicka, Emma (Jo Ellen Pellman), som bor i lantligaste Indiana och vill ta med sin flickvän på balen. Det får hon inte för skolan. Det skrivs om kontroversen i tidningarna och det är så några Broadwaystjärnor (Meryl Streep, James Corden) får höra om det.

Beger sig till Indiana

De befinner sig i kris eftersom deras senaste show är ett fiasko. Nu ser de en chans att få fart på karriärerna igen genom att bege sig till Indiana för att hjälpa Emma... fast är det någon av dem som bryr sig om henne egentligen?

James Corden, Meryl Streep och Nicole Kidman i ”The prom”.

Foto: Netflix

Trailern visar att det drivs friskt med de här Broadwaytyperna, som även inkluderar Nicole Kidman. Filmen är baserad på en verklig scenmusikal som fick fina recensioner 2018. Flitige tv-kungen Ryan Murphy, som bland annat har gjort miniserien ”Hollywood”, regisserade den här färgsprakande karamellen till film.

Svala recensioner

Frågan är bara om Murphy hittar något djup, något som berör på riktigt. Han har haft många projekt på sistone (även miniserien ”Ratched” och filmen ”Oss pojkar emellan” för Netflix) men recensionerna har varit svala. Risken är att han kastar sig från det ena projektet till det andra utan att riktigt lyckas med något, att han bara skrapar på ytan av kvinnokamp, kitsch och hbtq-frågor.

Jo Ellen Pellman och Adriana DeBose i ”The prom”.

Foto: Netflix

Men som alltid när man ser en trailer: det är upp till bevis när filmen har premiär. I fallet ”The prom” är det 11 december på Netflix.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarens trender hos Åhléns - handla kläder, skor och väskor här.

Åhlens

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Här kan du streama Oscarsfilmerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Meryl Streep

James Corden

Musikal

Netflix

Ryan Murphy

Nicole Kidman