Mejla

Stefan Hedmark

Ny trailer visar Robert Pattinson som Batman

En ung, nattsvart superhjälte försöker få fason på Gotham

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

FILMTRAILER. Filmen är långt ifrån färdiginspelad.

Men redan nu får vi se en över två minuter lång trailer för den omtalade ”The Batman”.

Inspelningen av filmen tvingades avbrytas i mars på grund av pandemin, så enligt regissören Matt Reeves är trailern, som släpptes i natt, baserad på en fjärdedel av vad som ska bli den färdiga filmen. Men det är ändå mycket vi skymtar i Gothams kompakta mörker. Här har vi en ung läderlapp, spelad av Robert Pattinson, som i slutet av trailern ser ut att vara redo att ta över The Cure som ny sångare.

Zoe Kravitz utmanar honom som Catwoman och Jeffrey Wright dyker upp som kommissarie Gordon. Paul Dano och Colin Farrell spelar superskurkarna Gåtan och Pingvinen; de skymtar förbi, men vi lär få en tydligare bild av dem i framtida trailers.

Robert Pattinson i ”The Batman”.
Foto: Warner
Robert Pattinson i ”The Batman”.

Superskurkarna är inte ”färdiga”

”The Batman” är inte ett nytt försök att veva igenom berättelsen från början (tack för att vi slipper det), men utspelas ändå i början av superhjältens karriär, när han försöker etablera sig. Flera av de skurkar han möter i filmen är heller inte ”färdiga”, enligt Reeves.

– På ett märkligt sätt är det en ursprungsberättelse för mycket av det här skurkgalleriet. Selina är inte Catwoman ännu. Oswald är inte Pingvinen ännu – han gillar inte ens att bli kallad Pingvinen, säger Reeves enligt Entertainment Weekly.

Regissören beskriver filmen som delvis en ”deckare” (med inspiration från filmer som ”Chinatown”), men som trailern visar blir det förstås mycket action.

Foto: Warner
Robert Pattinson i ”The Batman”.

Det ser snyggt och lovande ut – i alla fall om man gillar Christopher Nolans tolkning av Batman. Här finns inte så mycket att hämta för den som uppskattar Joel Schumachers mer färgstarkt humoristiska ”Batman”-filmer från 1990-talet.

Flera olika Batman

Det blir för övrigt mycket Batman framöver. I den kommande ”Justice league”-spinoffen ”The Flash” kommer vi att möta Batman i olika dimensioner och då är det gamla bekanta som dyker upp: både Michael Keaton och Ben Affleck ska spela olika versioner av läderlappen. ”The Flash” regisseras av Andy Muschietti, känd för ”Det”-filmerna.

”The Batman” beräknas få biopremiär i oktober nästa år.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE