Sorgligt tunn komedi om svindlande kvinnor

Publicerad:
Rebel Wilson och Anne Hathaway.
Foto: SF Studios/Christian Black
Rebel Wilson och Anne Hathaway.

FILM

The hustle
Regi Chris Addison, med Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Ingrid Oliver, Nicholas Woodeson.

KOMEDI Torftig och trött kriminell kuppfilm. ”The hustle” är en sämre nyinspelning av ”Rivierans guldgossar” (1988) som var en nyinspelning av ”Herre på täppan” (1964). Nu är det kvinnor som svindlar sexistiska/rika män, men manuset är förbluffande tunt och skämtförsöken ansträngda.
Anne Hathaway spelar den eleganta sol- och-våraren med brittisk brytning, Rebel Wilson är den högljudda australiensiskan som tar stor plats. Rebel Wilson har också producerat och gör ännu en film som handlar alldeles för mycket om hennes vikt och utseende. Manuset har inga nya infallsvinklar på att hon väger mer än genomsnittet. Det räcker inte som skämt för en långfilm.
Scenerna där de två ska bedra olika män är illa skrivna och plågsamt överspelade.
Intrigen är i grunden densamma som i ”Rivierans guldgossar”. Anne Hathaways rollfigur Josephine lever lyxliv i en påhittad stad på franska Rivieran, i lönsamt samarbete med polischefen. När den vulgära Penny (Wilson) dånar in i staden försöker Josephine på olika sätt få bort konkurrenten.

Tills de börjar samarbete och den rutinerade ska skola den vulgära. Det blir ”My fair lady”-lektioner som frestar på tålamodet. När de skojat till sig några ringar från förmögna män så siktar de in sig på en ung it-miljonär och tävlar om vem som kan lura honom på pengar först.
Vem blir svindlad? Den som köper biobiljett.

Publicerad: