Emily Blunt avslöjar: Tvingade maken att ge henne huvudrollen i hyllade skräckfilmen

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Emily Blunt tackade först nej till att medverka i makens skräckis ”A quiet place”, som tokhyllas i USA.

Men när hon fick läsa manuset ångrade hon sig – och krävde att han skulle göra sig av med en skådespelerska för att själv få huvudrollen.

– Du måste ringa henne och sparka henne, säger hon i ”The Graham Norton Show”.

Emily Blunt och maken, den före detta ”Office”-stjärnan John Krasinski, tokhyllas. Deras samarbete, skräckfilmen ”A quiet place”, har fått kritikerna att jubla i USA.

Men det var inte meningen att Emily Blunt skulle ha huvudrollen i den nervkittlande rysaren, som gick upp på de svenska biograferna i fredags.

Hon tackade nej till medverkan och föreslog sin make, som också har regisserat filmen, att ringa en god vän till henne i stället.

– Vi hade precis fått vårt andra barn, Violet, och jag skulle precis göra Mary Poppins och kände mig allmänt glad. Jag visste inte om jag ville gå mot det mörka, efter den pitchen som han gav mig, förklarar hon i det brittiska pratprogrammet ”The Graham Norton Show”.

Krasinski gillade Blunts skådespelarkompis, men fick snabbt tänka om. Blunt ångrade sig nämligen så fort hon hade läst manuset.

1 av 2 | Foto: Evan Agostini / AP
John Krasinski och Emily Blunt.

Blunt berättar att hon uppmanade sin make att göra sig av den andra skådespelerskan.

– Du måste ringa henne och avskeda henne, återger Blunt i programmet.

Blunt uppger att hon fortfarande är vän med skådespelerskan, som hon inte vill nämna vid namn. Åtminstone ”fram tills filmen kommer ut”.

Erkännandet river av skrattsalvor i studion.

– Du hade visserligen inte skickat manuset till henne, så hon var inte anställd, försvarar sig Blunt, vänd mot maken.

”A quiet place” handlar om en familj som hotas av blodtörstiga varelser som bara går att undvika om man inte ger några ljud ifrån sig.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN