Snygga klippdockor i tunn romantisk komedi på Bali

Många vykort, för lite humor

Julia Roberts och George Clooney
Julia Roberts och George Clooney

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Ticket to paradise

Regi Ol Parker, med Julia Roberts, George Clooney, Kaitlyn Dever, Sean Lynch, Billie Lourd, Maxime Bouttier.

KÄRLEK. Julia Roberts och George Clooney gör sig bra på bild. Här är de charmiga klippdockor utplacerade i vackra miljöer. Allt, och alla, ser ut som vykort.

Det börjar, förstås, med gräl. Innan förtexterna berättas att David och Georgia var gifta för 20 år sedan, men nu inte tål varandra. De måste träffas när dottern har avslutning på college, men hon lider när föräldrarna sprutar elakheter om och till varandra.

Det är en del nästan roliga repliker, men redan här känns det att manuset är för tunt. Julia Roberts skrattar smittande och hennes leende kan vara en specialeffekt, men en effektiv romantisk komedi behöver mer. Och högre tempo.

Dottern Lily (Kaitlyn Dever) ska börja arbeta som jurist, men innan dess far hon till Bali med sin bästis Wren (Billie Lourd, dotter till Carrie Fisher). Där blir Lily förälskad i stränder och solnedgångar och en söt odlare av sjögräs. Hon beslutar att stanna på Bali och gifta sig med honom.

De två frånskilda grälande föräldrarna åker till Bali för att stoppa bröllopet. Och hamnar förstås bredvid varandra på flygplanet. Mer tjafs och syrligheter.

Den som sett trailern förstår hela filmen. Det är uppenbart vart den här resan är på väg, och intrigen passerar välbekanta hållplatser. Det unga kärleksparet är blekt skrivna. Både den obligatoriska komiska kompisen Wren och den lätt fåniga nya beundraren till Julia Roberts rollfigur känns som slitna figurer från klyschförrådet.

Med ett bättre manus kunde det här varit en romantisk komedi i samma anda som 1940-talsklassiker som ”Det ligger i blodet” eller ”En skön historia”. Regissören/manusförfattaren Ol Parker arbetade på ”Mamma Mia 2”, som rörde sig i samma semestermiljöer, men ”Ticket to paradise” har för lite humor och inga överraskningar. Seg sällskapsresa.

Filmen visas på bio med premiär 30 september.

Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE