Mejla

Stefan Hedmark

Håll tyst – för nu är monstren tillbaka

Första trailern för ”A quiet place part II”

Publicerad:

FILM

FILMTRAILER. Första filmen blev en braksuccé.

Nu är det snart dags för uppföljaren. Och då blir det mer ”Walking dead”-vibbar, skvallrar nya trailern om.

”A quiet place” (2018) var något av en överraskning när den kom. Rysaren hade ett bra upplägg (du måste vara jättetyst hela tiden, annars kommer stora rymdmonster och äter upp dig), men ingen var riktigt förberedd på att en film som regisserades av skådespelaren John Krasinski skulle vara så mycket att hänga i granen.

Men fördomarna kom på skam, och det är alltid roligt när det sker. Filmen visade sig vara intensivt spännande och det var roligt att se äkta makarna Krasinski och Emily Blunt göra huvudrollerna.

1 av 4 | Foto: Paramount
”A quiet place part II”.

I och med uppföljaren har Krasinski tagit ett steg tillbaka framför kameran (av naturliga skäl) och ett steg framåt bakom kameran; den här gången regisserar han inte bara utan har även skrivit manuset.

Som trailern visar följer vi de överlevande medlemmarna av familjen, ledda av Blunts rollfigur. Nu får de lära sig att det finns flera faror än bara monstren. Därav min jämförelse med ”The walking dead”, som ju också utspelas i en apokalyptisk framtid med tydliga monster, men också farliga fiender i form av andra människor.

Nya stjärnor i rollistan är Cillian Murphy och Djimon Hounsou. Riktigt intensiv trailer, särskilt tillbakablicken till vad som hände när monstren dök upp för första gången. Det kan bli något av det här.

”A quiet place part II” har svensk biopremiär den 20 mars.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

LÄS VIDARE