Superhjälteaction med dåligt utnyttjad twist

Netflix ”Project power” tappar kraften snabbt

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”Project power”.
Foto: Netflix.
”Project power”.

FILMRECENSION Netflix skruvar till superhjältegenren ytterligare med ”Project power”, där övermänskliga krafter säljs som droger på gatan.
Nåja, det låter roligare än vad det är.


Project power
Regi Henry Joost och Ariel Schulman, med Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback, Rodrigo Santoro, Amy Landecker, Machine Gun Kelly.


SUPERHJÄLTEACTION Jamie Foxx har på sig sina allra hårdaste handskar i ”Project power”. Ett stycke superhjälteaction med en (dåligt utnyttjad) twist, som utspelar sig i ett New Orleans där övermänskliga krafter kommer i pillerform.
En drog som kallas för power florerar på gatorna. Den som tar den får alltså superkrafter, men de varar bara i fem minuter, och vilka förmågor som dyker upp varierar från person till person. En del blir skottsäkra, en del kan kamouflera sig – andra blir det katastrof för.
Frank (Joseph Gordon-Levitt) är en polis som använder sig av drogen i sin brottsbekämpning. Robin (Dominique Fishback) är en tonårig langare som förser Frank med power. Och Arti (Foxx) är en traumatiserad före detta militär som har en personlig historia med Teleios; det onda, maktgalna företag som ligger bakom drogen och nu använder människor som labbråttor för att maxa ”all genetisk potential som ligger dold i vårt DNA”.
Och tillsammans tänker de tre nu sätta p för Teleios planer på världsherravälde.
Konceptet borgar för en del häftiga effekter, men med fantasilösa actionrepliker så gamla och utslitna att det har gått hål på dem, parodiskt elaka skurkar (Amy Landecker, bland andra) och en självskriven utgång blir ”Project power” aldrig vare sig smart eller spännande.

”Project power” har premiär på Netflix den 14 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE