Mejla

Stefan Hedmark

Här är första trailern för ’Det del 2’

Skräckclownen är tillbaka – läskig första titt

FILM

FILMTRAILER. Bill Skarsgård skrämde slag på oss som skräckclown i ”Det” för två år sedan.

Nu är det dags att vända blad – till nästa kapitel.

Stephen Kings klassiska skräckroman ”Det” må ha filmats förr som en miniserie för tv. Men numera tänker vi mer på Bill Skarsgård, som fick ett rejält internationellt genombrott för två år sedan när han spelade skräckclownen Pennywise i första delen av ett projekt som består av två filmer.

”Det” (2017) fick överlag god kritik och blev en stor bioframgång. Till skillnad från boken och miniserien hoppade filmen inte fram och tillbaka mellan två tidsperioder, en där vi följer barnen i det lilla samhället Derry och en där de har blivit vuxna, utan filmen fokuserade bara på barndomsberättelsen.

I andra filmen är det dags att spola framåt och följa barnen som vuxna – dock med tillbakablickar till barndomen. Så de unga skådespelarna finns kvar i rollistan, men de vuxna rollerna görs av bland andra James McAvoy, Jessica Chastain och Bill Hader.

Riktigt lovande trailer, som börjar stillsamt med ett kusligt besök för Chastain i Derry hemma hos en gammal dam som kanske inte riktigt är vad hon ser ut att vara. Därefter följer snabbt klippta bilder på hur ”Losers club” ser ut nu som vuxna jämfört med barndomen, samt en del aptitretare på hur Pennywise kommer att tortera sina offer den här gången.

Allt ackompanjerat av clownens kluckande skratt. Blir nog fint det här.

”Det del 2” får svensk biopremiär den 6 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför vägrar Hollywoods gamla kungar abdikera

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Bill Skarsgård

James McAvoy

Jessica Chastain

Bill Hader