”Lättnad att få godkänt av Julie Andrews som Mary Poppins”

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Emily Blunt som Mary Poppins.
Foto: Jay Maidment / Disney
Emily Blunt som Mary Poppins.

FILM

Emily Blunt i intervju om nya biosuccéen

LONDON. Emily Blunt är med i en av 2018 års bästa skräckfilmer, ”A quiet place”.
Men hon var mer rädd att spela Mary Poppins.
- Jag var väldigt nervös, säger Emily Blunt. Men jag gillar den rädslan. Det är därför jag vill göra saker. Men jag har aldrig varit lika rädd som inför den här rollen.

Fast det var ingen tvekan.
- Jag visste direkt att jag skulle säga ja när Rob Marshall ringde mig. Jag visste att han inte skulle slakta den, utan bevara känsla från första filmen.

Hon blev också lättad när hon fick tummen upp från ur-Mary Poppins, Julie Andrews, som är vän med regissören Rob Marshall.
- Det var en lättnad. Tänk om hon tyckt illa om att jag skulle göra rollen, säger Emily Blunt. Jag hade gott om tid att komma in i rollen. Att öva in låtar och förbereda, vi höll på i ett och ett halvt år innan vi började filma.

Din huvudperson i ”Mary Poppins kommer tillbaka” är lite mer flörtig.
- Ha ha ha... jag tycker att även i böckerna är hon lite flörtig och fåfäng och gillar männens uppmärksamhet, säger Emily Blunt. När hon far in i fantasivärldarna med barnen är det hennes sätt att släppa loss, koppla av det stela och korrekta. Vi måste visa hennes egen barnsliga förundran och lekfullhet.
Emily Blunt är gift med skådespelaren och regissören John Krasinski, som gjorde ”A quiet place” där de spelar gifta. De har två döttrar.
Har ni barnflicka?
- Ja, en underbar, hon är som en medlem av familjen. Hon är en irländsk Mary Poppins.
Har dina barn sett ”Mary Poppins kommer tillbaka”?
- Ja. Min 2-åring har inte mycket tålamod så hon gillar trailern. Men Hazel som snart är fem år tycker den är underbar. Hon vill prata mycket om filmen.
Vad vill hon prata om?
- Bitar som hon gillar. Hon vill prata om badkaret, sångnumret under vatten och delfinerna. Många barn gillar sången med ballonger har jag märkt. Hazel tycker inte om vargen med glödande ögon i den animerade sekevensen. Jag säger att det gör inte jag heller.
Vilken sång var svårast?
- Det var den första, då kände jag pressen att vi inte hört Mary Poppins sjunga på 54 år. Jag kan inte sjunga som Julie Andrews. ”Can you imagine that?” har stort tonomfång och det är svårt att sjunga när man hänger i kablar och ska se ut som om man simmar under vatten.
”A cover is not a book” verkar annars svårsjungen med alla ord och rappa rim.
- Äh, jag är från London. Det var ingenting. Jag gillar hur fräck och uppkäftig den sångtexten är.
Du har filmat med Meryl Streep tidigare.
- Hon är bäst, så imponerande. Hon är underbar och väldigt smart, jag gillar att vara i närheten av hennes hjärna. Hon får mig att skratta också. Jag undrar vad hon ska göra härnäst. Det verkar som om hon kan göra vad som helst.

Foto: Jay Maidment / Disney
Uppföljaren utspelas 20 år senare.
Publicerad: