OK boomer-action

Känslan för samtiden är strax under noll i ”Line of duty”

Av: Emma Gray Munthe

Publicerad:
”Line of duty”
”Line of duty”

Line of duty

Regi Steven C. Miller, med Aaron Eckhart, Courtney Eaton, Giancarlo Esposito m fl

FILMRECENSION Ett barn är kidnappat. En boomerpolis och en ung, klickhungrig amatörjournalist kämpar mot klockan för att hitta det.

ACTION Ett barn har blivit kidnappat och instängt i en låda som sakta fylls med vatten. Den enda som vet var hon finns är på flykt, men polisen Frank (Aaron Eckhart) befinner sig i närheten och tar mot en direkt order upp jakten. En klickhungrig, politiskt korrekt och livefilmande ung amatörjournalist (Courtney Eaton) – som vill "ge den historia som mainstreammedia ignorerar", jobbar på ett hippt kontor med en kollega som säger saker som "be radical" och ropar "xoxo" i stället för hej då – hakar på. Dessa två kämpar sedan av mycket osannolika anledningar tillsammans mot klockan och de olika små skojigheter som åldersskillnaden innebär. "Menar du att den där lilla prylen visar allt, live?" "Nu är det inte tid för selfers". Tonträffen och känslan för samtiden ligger strax under noll.

Tevekanalerna plockar upp livesändningen från jakten, allt kommenteras i realtid av den snabbt växande publiken. "She's toast." Det är långt ifrån så roligt som det är tänkt – och trots att musiken stressticketitackar, kameran vispar, det dinglas från helikoptrar, saker sprängs och slagsmålskoreograferna har haft en fest blir det inte heller alls så spännande som det är tänkt.


"Line of duty" hade premiär på svenska streamingtjänster i veckan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN