Chris Pratt

Action för semesterhjärnor

”The Tomorrow war” är oväntat underhållande

Av: 

Emma Gray Munthe

”The Tomorrow war”
”The Tomorrow war”

FILM

Betyg: 4 av 5 plus

The Tomorrow war

Regi Chris McKay, med Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Edwin Hodges


FILMRECENSION Chris Pratt kämpar mot utomjordingar, 30 år in i framtiden. ”The Tomorrow war” har premiär på Amazon Prime.

ACTION Under en tevesänd fotbollsmatch rasslar en grupp militärer från framtiden ner på plan ur ett lila hål i himlen. De håller på att förlora ett krig mot utomjordingar och behöver hjälp. Ett katastrofmontage senare kan vem som helst bli inkallad till framtiden för sju dagars militärtjänst, och bara 30% av dem brukar överleva. Läraren och småbarnspappan Dan (Chris Pratt) blir en av de inkallade.

Det låter dumt. Trailer och promotionbilder har en aura av konservativ militärrekrytering, erfarenheterna av farsan fixar biffen och håller ihop familjen-action är dåliga. Förväntningarna var lågt ställda, och kanske var det därför jag blev så underhållen i drygt två timmar. I alla fall nästan två timmar. Man hade kunnat vara utan slutrepliken, filmen hade kunnat kortas, vissa effekter är förskräckliga, väldigt mycket har man sett förut.

Men Pratt passar perfekt, blandningen mellan sväng, roliga repliker och en relativt engagerande far- och dotter-historia funkar fint. När det är känslopjunkigt och actionscenerna blir mer och mer överdrivna är det oftast på rätt sida självmedvetenheten. Kort sagt: man har oväntat kul.

"The Tomorrow war" har premiär på Amazon Prime, men skulle egentligen ha gått på bio – och hade passat bra där. Efter mer än ett år med småskärmar längtar man efter precis sådan här storskalig och mullrande action.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Chris Pratt

Film

Filmrecensioner