”Bridesmaids”-skådisens värld rasade efter anklagelserna

Rebel Wilson drar mediekoncern inför rätta

Publicerad:
Uppdaterad:
Rebel Wilson.
Foto: Joel Ryan / AP TT NYHETSBYR N
Rebel Wilson.

FILM

”Bridesmaids”-stjärnan Rebel Wilsons anklagades för att ha ljugit om sin uppväxt i flera artiklar.

Nu har hon dragit tidningarna inför rätta i australiensisk domstol.

– Det är ett fall av hur den här publicisten vägrade låta fakta stå i vägen för en bra historia, säger hennes advokat under rättegången.

Den australiensiska skådisen Rebel Wilson, 37, känd från filmer som ”Pitch Perfect” och ”Bridesmaides” blev utmålad som falsk och en lögnare i en rad artiklar som publicerades 2015 av ”Woman’s Day” och ”Australian Women’s Weekly”. Nu har hon dragit mediekoncernen Bauer Media inför rätta i australiensisk domstol, rapporterar The Guardian.

Rättegången började under måndagen i högsta domstolen i Melbourne, Australien, och Rebel Wilsons advokat Matthew Collins beskrev då hur Wilsons värld rasade samman när artiklarna publicerades under tiden som filmen ”Pitch perfect 2” var aktuell.

Ljugit om ålder, namn och uppväxt

I artiklarna stod det att skådisen hade ljugit om sin ålder, sitt namn och sin uppväxt i ”ghettot”, och att hon egentligen hade gått på en privat internatskola, rapporterar The Guardian.

Advokaten säger att Wilson ”aldrig trodde att hon skulle uppleva sådana otrevligheter”, när Bauer Media publicerade sina ”smutsiga artiklar” om henne.

”Det är ett fall av hur den här publicisten vägrade låta fakta stå i vägen för en bra historia”, sa även advokaten under rättegången.

Rebel Wilson kommer att lägga fram sina bevis senare under rättegången.

Publicerad:

LÄS VIDARE