En slarvig och irriterande coronafilm

Publicerad:
Uppdaterad:
”Locked down”.
Foto: HBO Max.
”Locked down”.

FILM

FILMRECENSION Här kommer ännu en olidlig coronafilm om folk som vadar i självömkan och har videomöten.


Locked down
Regi Doug Liman, med Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Dulé Hill, Jazmyn Simon, Stephen Merchant, Ben Stiller, Ben Kingsley, Mindy Kaling.


PANDEMIFILM Efter Jay RoachsCoastal elites” kommer ännu en, bara marginellt mindre olidlig, coronafilm om folk som vadar i självömkan och drar långa haranger om den sociala distanseringens jävlighet till HBO Nordic.

Slarviga och irriterande ”Locked down”, regisserad av Doug Liman och skriven av ”Peaky Blinders”-skaparen Steven Knight, utspelar sig i ett nedstängt London och blandar de obligatoriska och redan tröttsamma toalettpappersskämten och videomötena (där bland andra Stephen Merchant, Ben Stiller, Ben Kingsley, Mindy Kaling – och Eva Röse – dyker upp i cameoroller) med både relationsdrama, romkom och kuppfilm.

Anne Hathaway och Chiwetel Ejiofor spelar Linda och Paxton; ett par som befinner sig i varsin ände av karriärstegen och är på väg att göra slut, men nu är fast med varandra i sitt verkligen inte speciellt pjåkiga London-boende och efter många om och men bestämmer sig för att stjäla en diamant på ett folktomt Harrods.

Man önskar att någon hade stulit det här manuset i stället, och oskadliggjort det för all framtid.


”Locked down” finns att streama på HBO Nordic

Publicerad:

LÄS VIDARE