Charlie Hunnam: ”Svåraste jag gått igenom”

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Stjärnans ångest – över att han tackade nej till storrollen

1 av 5 | Foto: AP
”Jag är ledsen”. Charlie Hunnam presenterades som klar för ”50 nyanser av honom” innan han skrivit på kontraktet. När han sedan tackade nej till rollen brakade helvetet loss.

Charlie Hunnam tackade nej till att spela Christian Grey.

Det är ett beslut som ”Sons of anarchy”-hunken ångrar bittert.

– Det är det svåraste jag har gått igenom, säger han.

EL James ”Fifty shades of grey” har blivit en enorm kassasuccé både som bok och film.

Från början var det tänkt att Charlie Hunnam, känd från ”Sons of anarchy”, som skulle spela den BDSM-älskande miljonären Christian Grey i filmen.

Men ett löfte till vännen och regissören Guillermo del Toro satte käppar i hjulen och tvingade skådespelaren att i oktober 2012 tacka nej. Istället ersattes han av Jamie Dornan.

”Folk frågade mig om jag var galen”

I en intervju med tidningen V Man, som citeras av The Independent, berättar nu Charlie Hunnam om hur ”förkrossad” han blev när han tvingades hoppa av filmen.

– Det var det mest känslomässigt destruktiva och svåra jag har tvingats hantera under min karriär, säger han till tidningen.

Han understryker också att det inte var de kinky scenerna i filmen som fick honom att hoppa av utan att han redan ett år tidigare lovat att vara med i Guillermo del Toros nya skräckfilm ”Crimson peak”.

– Folk frågade mig om jag var galen. Guillermo hade fortfarande fyra månader på sig att hitta en ny skådespelare och folk tyckte att jag skulle göra ”Fifty shades of grey” istället men jag kunde inte, han är min vän.

”Vi började störtgråta”

Charlie Hunnam berättar också att han in i det längsta försökte göra om sitt schema så att det skulle gå att spela in båda filmerna. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort eftersom att han också behövdes för inspelningarna av den sjunde ”Sons of anarchy”-säsongen.

– Jag ringde regissören (Sam Taylor-Johnson, reds anm.) och vi började båda störtgråta i 20 minuter. Det var mycket som hände i mitt liv just då som gjorde att jag var emotionellt instabil och mentalt svag. Jag visste inte vad jag skulle göra, säger han.

”Crimson peak” har premiär i oktober.

Publicerad:

LÄS VIDARE