Emma Watson

Regissör utlovar ”gay-ögonblick” i ny Disneyfilm

Av: 

Rebecka Ljung

Jakob Meijer

FILM

Nya ”Skönheten och odjuret” ska bjuda på något vi sällan ser hos Disney.

Regissören Bill Condon avslöjar att en av karaktärerna blir den första öppet homosexuella Disney-figuren – någonsin.

I mars nås biopubliken av en ny ”Skönheten och odjuret” från Disney. I huvudrollerna syns bland andra Harry Potter-kända Emma Watson, Dan Stevens från ”Downton Abbey”, Josh Gad och Luke Evans.

Nytt för den här versionen är att något mer än heterosexuell kärlek visas upp. Det avslöjar filmregissören Bill Condon för den brittiska tidningen Attitude.

Kärlekshistorien mellan Belle (Emma Watson) och Odjuret/Prinsen (Dan Stevens) står åter i centrum – men Condon utlovar en speciell sidohandling om relationen mellan karaktärerna Gaston (Luke Evans) och has sidekick Le Fou (Josh Gad).

Regissören: ”Höjdpunkt på slutet”

I kommande spelfilmen ”Skönheten och odjuret” får Le Fou känslor för Gaston.

– Le Fou är någon som ena dagen vill vara Gaston, och nästa vill kyssa Gaston … Han är förvirrad kring vad han vill, säger Bill Condon till Attitude.

Regissören utvecklar vad han menar – till en viss gräns:

– [Le Fou] är någon som precis inser att han har de här känslorna. Och Josh gör något riktigt subtilt och utsökt av det. Det är något som får sin höjdpunkt på slutet, vilket jag inte vill avslöja. Men det är ett fint, uteslutande gay ögonblick i en Disneyfilm, säger Bill Condon.

Fans har kampanjat

I flera år har fans kämpat för att Disney ska ge med sig och ha med en öppet homosexuell karaktär i sina filmer. När det avslöjades att jättesuccén ”Frost” får en uppföljare började fans kampanja i sociala medier för att drottning Elsa skulle få en flickvän. Under hashtagen ”GiveElsaAGirlfriend” försökte man få bolaget att ge med sig.

Det är ännu oklart huruvida Elsa får en flickvän eller inte. Däremot är det alltså bestämt att biobesökarna kommer få lära känna den första öppet homosexuella Disney-figuren när ”Beauty and the beast” går upp på vita duken.

Filmen får svensk biopremiär i mitten av mars.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstnyheter hos Gina Tricot – handla årets trender här

Gina Tricot

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film

/

Emma Watson

LÄS VIDARE

Skandalerna bakom superhjältarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Watson

Josh Gad

Luke Evans

Dan Stevens

Downton Abbey

Harry Potter

Walt Disney