Psykothriller om flykten från mardrömsmamman

Publicerad:
”Run”.
Foto: Hulu.
”Run”.

FILM

FILMRECENSION Sarah Paulson spelar Münchhausen by proxy-monster i den ologiska men effektiva rymningsthrillern ”Run”.


Run
Regi Aneesh Chaganty, med Sarah Paulson, Kiera Allen, Pat Healy, Sara Sohn, Sharon Bajer.


PSYKOLOGISK THRILLER Sarah Paulson, som har blivit något av en specialist på att spela knäppa och otäcka figurer i serier som ”American horror story” och ”Ratched”, spelar helikoptermammamonstret från helvetet i ”Run”. En hysterisk men effektiv psykothriller som känns inspirerad av den sanna historien om Münchhausen by proxy-mamman Dee Dee Blanchard och hennes dotter Gypsy Rose, men även för tankarna till HBO:s ”Sharp objects”, ”Lida” (det finns till och med en karaktär som heter Kathy Bates) och gamla ”Vad hände med Baby Jane?”.
Diane Sherman (Paulson) föder en för tidigt född flicka, som är nära döden och har en rad olika åkommor. 17 år senare hemskolar hon rullstolsburna Chloe (Kiera Allen), och ser till att hon får alla mediciner och behandlingar hon behöver.
Men nu börjar Chloe, som ivrigt väntar på svar på sina collegeansökningar, ana oråd. Varför får hon aldrig någon post? Varför får hon inte använda internet? Och vad är det egentligen för piller hennes mamma ger henne?

Frågan man som tittare samtidigt ofrånkomligt ställer sig är ”HUR kommer det sig att denna smarta och kompetenta tonåring inte har börjat ana ugglor i mossen tidigare?”.

Men om man inte tänker för mycket tillfredsställer ”Run” som en välspelad, kittlande och halvgalen rymningsthriller.


”Run” finns att hyra på olika streamingtjänster.

Publicerad:

LÄS VIDARE