Emma Watson

Emma Watson historisk – får första könsneutrala priset

Av: 

Jakob Meijer

FILM

MTV Awards delade för första gången ut könsneutrala priser.

Och först ut att prisas som bästa skådespelare blev Emma Watson, skriver Huffington post.

– Jag är så stolt över att få vara del av en film som firar mångfald, säger stjärnan i nattens tacktal.

Till skillnad från de flesta andra galor valde MTV i år att inte dela upp kategorierna efter kön, något som Emma Watson, 26, hyllade galan för i sitt tal:

– MTV:s drag att skapa ett könsneutralt pris kommer innebära något annorlunda för alla. För mig visar det att skådespelande handlar om att kunna sätta sig själv i någon annans skor, och det behöver inte vara uppdelat i två olika kategorier. Empati och förmågan att använda din fantasi ska inte behöva ha några gränser, säger Emma Watson.

Skådespelaren fick priset för sin roll som Belle i filmatiseringen av ”Skönheten och odjuret.

– Jag tror att jag får det här priset för vem Belle är och vad hon representerar. Byn i vår saga vill få Belle att tro att vår värld är mindre än det sättet hon såg på den – att hennes nyfikenhet och passion för kunskap var skäl för utanförskap. Jag älskade att spela en person som inte lyssnade på något av det, säger Emma Watson.

”Belle är ingen prinsessa”

I en intervju med Nöjesbladet gav Emma Watson, som är aktiv feminist och FN:s goodwill-ambassadör i jämställdhetsfrågor, sin syn på rollen som Belle.

– Belle är ingen prinsessa. Hon är den enda Disneyprinsessan som inte är prinsessa. Allt hon vill är att bestämma över sitt eget öde. Det är något många flickor runt om i världen fortfarande inte kan.

Stjärnan hade också vissa krav innan hon tackade ja.

– Det yrke hennes pappa haft gav vi till henne. Jag tyckte att det var viktigt och att tittarna fick veta att hon var uppfinnare innan hon beger sig till slottet och möter Odjuret.

– Jag älskar också att hon är en aktivist i sin by och lär en liten flicka läsa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert:

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Watson

MTV