Eldig första titt på Captain Marvel

Oscarvinnaren Brie Larson är en riktig ’wonder woman’ i trailern

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:
Uppdaterad:

FILMTRAILER. Låt oss färdas till mitten av 1990-talet och bekanta oss med Captain Marvel, den senaste superhjälten att få en egen film. I dag kom den efterlängtade trailern.

Filmen är regisserad av Anna Boden och Ryan Fleck, filmskaparparet som väl är mest känt för suveräna skolfilmen ”Half Nelson” (2006). De är de senaste i en lång rad indieregissörer som har värvats av Disney och Marvel för diverse superhjälte- och rymdfilmer i hopp om att de ska ge projekten en unik touch.

Särskilt unik kan man väl inte beskylla den här trailern för. Det ser ut som det brukar och filmen har vibbar av ”Captain America”. Men det är full fart förstås, och fans av genren får nog en kick av att se Samuel L Jackson och Clark Gregg som yngre versioner av SHIELD-legendarerna Nick Fury och Phil Coulson.

Oscarvinnaren Brie Larson spelar Captain Marvel. På sätt och vis kan man säga att hon gör en Alicia Vikander – vinner en Oscar först och ger sig sedan på en ikonisk serie- eller spelfigur (Lara Croft i Vikanders fall).

I rollistan dyker även Ben Mendelsohn, Jude Law, Annette Bening och Djimon Hounsou upp.

”Captain Marvel” har biopremiär nästa år, på internationella kvinnodagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE