Thriller som gjord för att grupphäckla

John Travolta överspelar grovt i ”The Fanatic”

Av: Emma Gray Munthe

Publicerad:

The Fanatic

Regi Fred Durst, med John Travolta, Devon Sawa, Ana Golja m fl

”The Fanatic”
”The Fanatic”

FILMRECENSION ”The Fanatic” är inspirerad av regissörens egna upplevelser av stalkers. Resultatet är både omdömeslöst och helt orimligt.

THRILLER "The Fanatic" är regisserad och skriven av Fred Durst (förr medlem i Limp Bizkit), och ska ha inspirerats av egna upplevelser av fans/stalkers. Resultatet är av den orimliga sort som filmkritiker och civila älskar att grupphäckla och får många andra att panikslaget gömma tefatsögonen i händerna. Va? Nej! Vad HÄNDER? 

John Travolta spelar Moose, en man med Lego-liknande hipsterhockeyfrisyr, Hawaii-skjortor och någon form av omdömeslöst illa skriven och grovt överspelad diagnos. Han vaggar, har tics, blir lätt upprörd, är gränslös. Är besatt av actionstjärnan Hunter Dunbar (Devon Sawa), och har fyllt hemmet med filmparafernalia (som verkar finansieras genom den tveksamma affärsmodellen att han klär ut sig till en bobbypolis med cirkusmustasch och skriker på fejkbrittiska på Hollywood Boulevard om nätterna). Besviken på hur Dunbar betett sig i en autografsituation söker han upp var stjärnan bor, och det slutar förstås inte väl. Den hårdkokt noiriga berättarrösten sammanfattar: "Moose didn't just cross the line. He fucking nuked it." "The Fanatic" är visserligen snyggt fotad och har bra soundtrack, men är i allt övrigt motsvarigheten till att titta på när en taskig, hånskrattande kille knuffar ner någon i gyttja.


”The Fanatic” finns att se på streamingtjänster.

Publicerad: