Publicerad:
Uppdaterad:

Kamp mot klockan när epidemi sprids

Böljande oljemålningar i ”Tito och fåglarna”

Av: Emma Gray Munthe

Publicerad:
Uppdaterad:

Tito och fåglarna

Regi Gustavo Steinberg, André Catoto och Gabriel Bitar, med svenska röster av Jens Hultén, Hanna Hedlund, Shebly Niavarani och Leif Andrée m fl.


ANIMERAD BARNFILM. En epidemi sprider sig som en löpeld och människor i hela världen insjuknar i en rädsla som bokstavligen förstenar och krymper dem. På tv anklagar skräckmånglare myndigheterna för att stå handfallna inför kaos.

De försöker också sälja in "Kupolparken", en plats där man precis som i Staffanstorp kan köpa sig ett ställe och leva helt utan rädsla och farliga element.

10-åriga Tito inser att någon måste göra något, och han anar att hans sedan länge bortflugna pappa var något på spåret med sin fågelforskning. Kan fågelsång vara botemedlet som stoppar katastrofen? Kamp mot klockan och äventyr utbryter.

1 av 2 | Foto: Smorgasbord
”Tito och fåglarna”.

Just action- och äventyrsbiten i "Tito och fåglarna" är det nu inte så mycket bevänt med, och biten om att det är fåglarnas sång som ska rädda oss känns väl hippieanstruken.

Filmens stora styrka är i stället sättet den är animerad på. De skissartade oljemålningarna böljar och rör sig över duken, med suddiga streck och färger som flyter in i varandra – och att svepas in i dem i mörkret i en biosalong kan vara en mäktig upplevelse och föda kreativitet och en lust att berätta egna historier med bilder.

”Tito och fåglarna” har biopremiär på fredag, den 29 november.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: