Sevärda skådespelare i drama om tristess på burgarkrogen

Publicerad:
Uppdaterad:
Shane Paul McGie och Richard Jenkins.
Shane Paul McGie och Richard Jenkins.

FILM

The last shift
Regi Andrew Cohn, med Richard Jenkins, Shane Paul McGie, Da´Vine Joy Randolph, Ed O`Neill.

DRAMA I den lilla trista staden Albion, Michigan, ligger den lilla trista snabbmatsrestaurangen Oscars Chicken and fish. Där har trista Stanley jobbat i 38 år, men nu ska han sluta för att ta hand om sin dementa mamma i Florida. Han har knappt råd att ta sig till Florida. Stanley, 70+, har haft dåligt betalt hela sitt liv.
Först ska han lära upp sin efterträdare på nattskiftet. Det är Jevon, en 50 år yngre svart man som just lämnat fängelset och måste ha ett jobb enligt sin övervakare. Stanley lär Jevon hur man gör burgare. Jevon lär Stanley en del annat.
Det blir mycket gräl. Olika generationer, olika syn på jobbet att vända burgare. Stanley är mycket stolt över att han jobbat hårt i 38 år, men inser att han kanske utnyttjats av arbetsgivaren. De pratar hudfärg och rasism. Nu och förr. Gräl och konfrontationer. Anklagelser.
Richard Jenkins är en utmärkt skådespelare och ger nerv åt hopplöse Stanley. Han matchas väl av Shane Paul McGie som den temperamentsfulle Jevon. Det görs ofta filmer där motsatta typer blir vänner och solen skiner. ”The last shift” är inte den sortens film. Det börjar i tristess, det fortsätter i tristess. Även i sidohistorierna finns mycket elände. Ett tungt dagsverke på nattskiftet.

”The last shift” finns att hyra/köpa på strömmade tjänster som ITunes.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN