Melodifestivalen

PRESENTERAS AV

Fansens sexnoveller om Omar Rudberg

Klipper ihop bilder i sexuella poser: ”Känns jätteknäppt”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Kärleksnoveller – och hopklippta bilder i sexuella poser.

Fansens uppmärksamhet har tagit märkliga vägar efter ”Young royals”-succén.

– De är jätteflummiga, säger Omar Rudberg och skrattar.

Netflix-succén med ”Young royals” har lett till att Omar Rudberg, 23, har fått 1,3 miljoner följare från hela världen på Instagram.

Inför Melodifestivalen, där han tävlar med ”Moving like that”, berättar han om fansens uppmärksamhet och hur många ville att han och skådespelarkollegan Edvin Ryding, 18, skulle vara ett par på riktigt också, och inte bara i tv-serien.

”Känns jätteknäppt”. Omar Rudberg om fansen sexnoveller.
Omar Rudberg under genrepet inför Melodifestivalen.

– Nu tror jag att de har insett att det inte kommer bli så, men i början blev folk sura bara nån av oss syntes med nån annan. Nu har de släppt det att: ”Nu måste vi acceptera att de faktiskt är bästa vänner och inget annat, vi får inte skriva massa kärleksnoveller om dem”.

Sexnoveller

En enkel sökning på nätet visar att många av fansens kärleksnoveller snarare kan beskrivas som rena sexberättelser. Omar Rudberg skrattar åt det och säger att han inte läst något av det fansen skrivit.

– Nej, men jag har sett många memes dock, som de har klippt i hop. De tar två helt olika bilder på mig och Edvin så att det ser ut som en... position, säger han och skrattar.

Omar beskriver hur fans har hittat en gammal bild på honom från en dansstudio där han står på alla fyra, och hur de har klippt ihop den med en bild på en upprätt Edvin Ryding så att det ska se ut som att de står i en sexuell ställning.

Hur känns det?

– Jätteknäppt, de är jätteflummiga. Det är en gammal bild på mig när jag är typ 14 år. De har klippt ihop båda och man bara: ”Byt why? Why?”. De är roliga, men de har släppt lite på det där nu.

Omar Rudberg tävlar i Melodifestivalen 2022 med ”Moving like that”.
”Jag dejtar. Inget satt förhållande”. Omar Rudberg om sitt kärleksliv.

”Jag dejtar”

Du har förhållande?

– Jag dejtar. Inget satt förhållande, är det inte.

Hur reagerar de du dejtar på fansens uppmärksamhet och den här typen av bilder då?

– Nu kanske jag låter dryg, men det är ju ett jobb. Det är skådespeleri. Det ska inte påverka mitt dejtingliv har jag bestämt. Jag måste ju också kunna spela in en musikvideo där jag är intim med en modell eller skådespelare utan att nån jag dejtar ska kunna ha nån åsikt om det. Den personen kanske lämnar mig i morgon, så nej.

Får ledigt från tv-inspelningen

Omar Rudberg har tävlat i Melodifestivalen två gånger tidigare. Som del av FO&O tog han sig till final, men 2019 slogs han ut i sin deltävling.

– Det kommer hjälpa mig på lördag, för jag har redan varit med om det värsta. Jag har redan åkt ut med huvet före. Jag behöver inte vara rädd för att åka ut för jag vet redan hur det känns. Nu har jag också ett helt annat läge, så även om jag åker ut så har jag mer att landa på.

Vad tänker du på då?

– Jo, men jag kommer börja jobba direkt. Vi ska spela in ”Young royals”, jag kommer släppa mer musik. Så det är en trygghet på något sätt.

Den nya säsongen av Netflix-succén ska börja spelas in nu i februari och riskerar att krocka med en eventuell semifinal eller final.

– Då får jag ta lite ledigt. Det får jag komma överens om med produktionen, men de är jätteglada för min skull. Jag kan svära på att de kommer sitta och rösta på lördag och förhoppningsvis räcker det till en finalplats.

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

”Dåligt omdöme”: Så bra är låtarna i Melodifestivalens första deltävling

Schlagerbloggen: Allt från Melodifestivalen deltävling 1

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Omar Rudberg

Young royals