Efter SVT:s nej: Nu får Kalle Moraeus tävla i Mello igen

Källor: Även Kamferdrops och Renaida Braun ska tävla

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Ola Axman
Kalle Moraeus får återigen tävla i Melodifestivalen.

Han stoppades förra året – men får nu tummen upp av Christer Björkman.
Kalle Moraeus är klar för Melodifestivalen 2018.
– Nu är han inte knuten till SVT längre så nu är det fritt fram, säger en uppgiftslämnare.

Han stoppades förra året eftersom han då var programledare på SVT och därför inte samtidigt kunde tävla i Melodifestivalen.

Men nu har Christer Björkman, 60, gett Kalle Moraeus, 54, tummen upp. Den folkkära profilen är enligt Nöjesbladets källor klar för att tävla nästa år.

– Han var självklar. De ville ha med honom redan förra året men då gick det ju inte eftersom han var programledare för ”Så ska det låta”. Men nu är han inte knuten till SVT längre så nu är det fritt fram, säger en uppgiftslämnare.

Ersattes av Pontare

När SVT sa nej förra året ersattes Kalle Moraeus av Roger Pontare som fick framföra låten ”Himmel och hav” i stället för Moraeus.

Enligt Nöjesbladets källor är även den norska artisten Kamferdrops klar för melodifetivalen 2018.

I somras fick hon en stor hit med sin cover på Kikki Danielssons ”Jag trodde änglarna fanns” och nu bekräftar flera källor att hon ska ha fått en av de åtråvärda 28 platserna i nästa års tävling.

”Idol”-Renaida har fått plats

Det samma gäller för den förra ”Idol”-deltagaren Renaida Braun, 20. Renaida kom 6:a i ”Idol” 2016 och kommer i vinter att synas i musikalen ”Äventyret Aladdin” där hon medverkar tillsammans med bland andra Charlie Grönvall och Claes Malmberg.

Enligt Nöjesbladets uppgiftslämnare kommer även Renaida att tävla i Melodifestivalen 2018.

Nöjesbladet har tidigare rapporterat om att Alcazar vill vara med i Melodifestivalen nästa år, men enligt flera uppgiftslämnare har de ännu inte fått klartecken från SVT.

Alcazar hålls på halster

Alcazar är populära bland Melodifestivalens fans både i Sverige och övriga Europa, men det innebär inte att man är garanterad en plats i tävlingen. För SVT och schlagergeneralen Björkman handlar det om att hitta exakt rätt blandning av 28 olika låtar.

– Christer Björkman håller dem på halster. Det gjorde han även förra gången de var med och tävlade. Då fick de inte sin plats i tävlingen förrän i allra sista stund, säger en källa med god insyn.

Publicerad:

LÄS VIDARE