Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Margaret på scen – tack vare antibiotika

Sjukdom stör inför stenhårda fajten om finalplats

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Mitt i den stenhårda kampen kraschade Margaret i influensa.

I går kväll hölls hon borta från artistfesten och medicinerades med antibiotika.

Nu kämpar teamet för att hon ska kunna uppträda som vanligt i morgon.

Margaret har överlägset flest lyssningar på SVT:s Youtubekonto bland bidragen i Melodifestivalen: nära 1,3 miljoner. Sigrid Bernson ligger närmast efter med 795 000.

I morgon går hon upp mot Moncho i duell i Andra chansen i den stenhårda kampen om en plats i Melodifestivalens final från Friends arena nästa vecka. Men Margarets storsatsning i Melodifestivalen störs av att sångerskan drabbats av en envis influensa.

– Vintern tog mig, för två dagar sedan fick jag influensa. Det känns i halsen, men jag har två dagar kvar innan tävlingen så jag hoppas att det ska försvinna, sa hon på presskonferensen mellan repetitionerna i går.

Kraschade efter repen

Då lyckades hon genomföra sina tre genomsjungningar, men sedan kraschade hon. Medan resten av artisterna gick på den obligatoriska välkomstfesten tvingades Margaret bädda ner sig, medicinerad för att ha chansen att kunna tävla på lördag.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Margaret under fredagens genrep.

Under fredagens rep mådde hon enligt skivbolagsrepresentaner bättre och lyckades genomföra dagrepet, tack vare antibiotikan.

– Jag tar det fortfarande och kommer behöva ta det i en vecka, säger hon.

Vidtar åtgärder

Teamet och Margaret själv vidtar dock de åtgärder de kan för att hon ska kunna uppträda vid fredagskvällens publikrep i Kristianstad arena.

Mellan varven vårdar hon rösten med te med ingefära och citron.

– Det har satt sig lite på rösten, men jag hoppas att det ska gå bra. I går var det riktigt illa, men nu mår jag bättre. Jag fick energi av att stå på scen, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE