Bäst och sämst klädda i Mellofinalen: ”Jessica borde klippt av byxbenen igen”

Tobbe Ek sätter betyg på artisternas scenkläder

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 12 | Foto: Peter Wixtröm
Mendez i Melodifestivalens final

SOLNA. Glöm modebloggare och klädorakel som kan allt om catwalken i Paris.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intressen.

Som Sveriges mest erfarne schlagerreporter har Nöjesbladets Tobbe Ek full koll på vad som går hem på scenen.


Mendez i Melodifestivalens final
Foto: Peter Wixtröm
Mendez i Melodifestivalens final

Mendez

Nej, Mendez, det här hade du kunnat uppdatera efter deltävling och en andra chans. En svart kortärmad t-shirt duger inte på Melodifestivalens final oavsett hur mycket den matchar dina tatueringar.


Foto: Peter Wixtröm
Renaida i Melodifestivalens final

Renaida Braun

Renaida försöker toppa sin scenklädsel till finalen, med vågar inte gå hela vägen med den sexig Beyoncé-bodyn. Istället döljer hon benen i ett par osmickrande tights. Renaida behöver inte vara rädd för att visa mer hud eftersom hennes attityd osar mer power än sex, men nu blir det tyvärr fegt och bara halvvägs.


Foto: Peter Wixtröm
Martin Almgren i Melodifestivalens final

Martin Almgren

Martin Almgren stjäl Ebbot Lundberg-looken rakt av och lyckas med det. Jag gillar att han inte gömmer sig bakom svarta tygstycken, men hade föredragit om den blå rocken varit någon nyans ljusare.


Foto: Peter Wixtröm
John Lundvik i Melodifestivalens final

John Lundvik

Nej, John. Det här dög kanske i en deltävling, men till finalen borde du verkligen ha blingat till linnekostymen något. Och om kavajen är snygg så faller faktiskt byxorna inte särskilt snyggt.


Foto: Peter Wixtröm
Jessica Andersson i Melodifestivalens final

Jessica Andersson

Äntligen! Lars Wallin har tagit av jackan som gjorde att en av Sveriges vackraste kvinnor mer liknade en piffig 60-åring. Med fransar på axlarna och blingat dekolletage närmar sig Jessica Andersson så het som hon kan vara. Men tänk om saxen kommit fram den här gången och byxbenen kortats den här gången? Det hade kunnat ge ännu högre betyg.


Foto: Peter Wixtröm
Liamoo i Melodifestivalens final

Liamoo

Liam fortsätter med samma outfit som i deltävlingen, neutralt svart som inte ska stjäla uppmärksamheten från framträdandet. Det spelar ingen roll att jag gärna skulle ha hans jacka själv, i Melodifestivalens final är det här alldeles för tråkigt.


Foto: Peter Wixtröm
Samir och Viktor i Melodifestivalens final

Samir & Viktor

Tänk om Samir och Viktor överraskat och faktiskt haft på sig smoking som de har på skärmarna i de första sekunderna av sitt framträdande. Men varför överraska när man har klädspons? Då spelar det ingen roll att de svindyra sponsrade kläderna ser ut att komma från JC eller annat valfritt lågprismärke.


Foto: Peter Wixtröm
Mariette Hansson i Melodifestivalens final

Mariette Hansson

Tack, Mariette för att du skippar de urtrista jeansen från deltävlingen. Den här helvita outfiten lyfter hela dig i de löst sittande, men snyggt skurna vita byxorna, den avklippta tröjan med genomskinlig överdel och den vita turbanen. Så här borde du ha sett ut från början.


Foto: Peter Wixtröm
Felix Sandman i Melodifestivalens final

Felix Sandman

Felix Sandman har gått från tuffa-killgänget-outfit till sorgsen-kille-på-skolgården-look. Varenda veck på tröjan och jackan är exakt uttänkta och tillrättalagda och det här är så klart snygga kläder för vilken kid som helst som vill passa in i korridoren. Men oj vad trist det blir att se på scenen.


Foto: Peter Wixtröm
Margaret i Melodifestivalens final

Margaret

Margaret har bytt färg och uppdaterat WCT-overallen med en enorm rosett på midjan. Det gör känslan ännu tydligare av en mycket liten flicka som krupit ner i pappas alldeles för stora träningsbyxor. När slitsarna avslöjar nätstrumpbyxor under är den moderniserade lolita-looken komplett.


Foto: Peter Wixtröm
Benjamin Ingrosso i Melodifestivalens final

Benjamin Ingrosso

Benjis jacka är visserligen i min hatfärg svart, men den är ändå inte nedtonad, utan tydligt uttänkt för att komplettera Benjamins silhuett på scenen. Den sticker ut tillräckligt mycket för att inte kunna användas någon annansstans än på en scen.


Foto: Peter Wixtröm
Rolandz i Melodifestivalens final

Rolandz

Det här var en 5-plusoutfit i delfinalen, men ibland tröttnar man fort och så blir det med Rolandz överblingade Elvis-goes-Mamma-Mia-stassar. En andra anblick ger liksom inte samma wowkänsla som när Robert Gustafsson & co överrumplade en i deltävlingen.

Publicerad:

LÄS VIDARE