Här är låten som kunde petat Kamferdrops från Melodifestivalen

Lyssna och rösta – borde låten ha diskats?

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

KARLSTAD. Här är låten som kunde kastat ut Kamferdrops ur Melodifestivalen.

Demoversionen spelades in redan 2006 och har legat på nätet i minst åtta år.

Under lördagen tvingades den norska artisten repa i ovisshet om hon skulle få vara med i kvällens sändning.

Under lördagsförmiddagen blev det ett faktum: Kamferdrops bidrag i Melodifestivalen har legat publicerat på Youtube och Myspace i flera år, med sång av demoartisten Jonny Fagerlund.

Detta trots att reglerna för såväl Melodifestivalen som Eurovision song contest är solklara. Den låt som tävlar får inte tidigare ha spelats offentligt eller publicerats:
”Endast nya verk som inte tidigare gjorts tillgängliga för allmänheten – vare sig genom överföring till allmänheten, offentligt framförande eller publicering/spridning – får deltaga i tävlingen”, står det i SVT:s regler.

– Efter att ha pratat med alla berörda parter, låtens upphovsmän samt demosångaren Jonny Fagerman, har vi konstaterat att det inte finns något uppsåt från upphovsmännens sida att sprida verket offentligt, säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

Kamferdrops själv var ovetandes om den tidigare versionen som spelades in redan 2006 och har under lördagen duckat frågor och repat ovetandes om hon skulle få tävla eller inte innan eftermiddagens beslut från SVT att låten får vara kvar i tävlingen.

Publicerad:

LÄS VIDARE