Pernilla Wahlgrens hyllning till Benjamin: ”Mammas lilla favoritbarn”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Det var en stolt mamma som gick upp på scenen på söndagskvällen.

Pernilla Wahlgren, aktuell med egna showen ”Kort, glad och tacksam”, passade på att hylla Benjamin Ingrossos Mellovinst inför publiken – och Carola Häggkvist.

– Mammas lilla favoritbarn gick och vann, jublade hon från scenen.

Pernilla Wahlgren, 50, har tävlat i Melodifestivalen fem gånger.

Bäst gick det i debuten 1985, då hennes ”Piccadilly circus” hamnade på en fjärdeplats, samt 2003 när hon och Jan Johansen kom på en andraplats med ”Let your spirit fly”.

Men Pernillas son, Benjamin Ingrosso, kammade hem hela tävlingen på andra försöket.

Det var en lycklig och stolt mamma som gav sonen ett helt eget litet segment i sin show ”Kort, glad och tacksam” på söndagskvällen.

– Mammas lilla favoritbarn gick och vann, ropade hon från scenen.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet satt Mellodrottningen Carola Häggkvist bänkad i publiken. När Pernilla Wahlgren började berättade hur glad och stolt hon var för sonens skull, hördes ett ”grattis” ropas från Carolas plats.

1 av 3 | Foto: Anna Tärnhuvud
Benjamin Ingrosso och Pernilla Wahlgren.

Carola, som själv hejade på Benjamin i finalen. På Instagram skrev hon fint om honom inför tävlingen och berättade att hon följt honom sedan den dagen hon lämnade Amadeus på samma dagis.

Pernilla Wahlgren var inte sen med att återgälda smickret. Hon skojade att Carola minsann blåste alla av scenen under sin medverkan och hyllade henne för att vara bäst i Melodifestivalen, trots allt.

– Det var en fantastisk dag igår. Min pappa kom ut från sjukhuset, han har legat inlagd i en vecka, och så får han komma hem till tv:n och se sitt barnbarn vinna Melodifestivalen. Och mamma var stolt och satt och tokgrät där också, såklart, sa Pernilla Wahlgren vidare i showen.

Publicerad:

LÄS VIDARE