Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Flincks Mello-låt kommer att släppas – trots petningen

Jan Johansen inte med på samlingsplattan

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Efter petningen: Det blir Thorsten Flincks version som släpps på skiva – inte Jan Johansens.

På Melodifestivalens samlingsalbum kommer den diskvalificerade estradörens framförande av ”Miraklernas tid” att höras.

– Samlingsplattan är i produktion sen nästan en månad tillbaka så det blir Thorstens version vi får höra där, säger Camilla Bjering von Zweigbergk på Warner Music som ansvarar för skivan.

Jan Johansen, 54, kommer ställa sig på Melodifestivalens scen på lördag för att tävla med ”Miraklernas tid”. Men det blir diskvalificerade Thorsten Flincks, 58, version av låten som kommer höras på Melodifestivalens samlingsplatta.

– Samlingsplattan är i produktion sen nästan en månad tillbaka så det blir Thorstens version vi får höra där, säger Camilla Bjering von Zweigbergk på Warner Music som är ansvariga för att ge ut Melodifestivalens samlingsalbum.

Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen, men hans version av låten kommer att finnas tillgänglig efter den fjärde deltävlingen.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Thorsten Flinck diskades från Melodifestivalen, men hans version av låten kommer att finnas tillgänglig efter den fjärde deltävlingen.

Thorstens version släpps – på lördag

Melodifestival-plattan kommer att finnas till försäljning efter att den fjärde deltävlingen avslutats och alla låtar får släppas, lördag 22 februari klockan 21.30.

Och om Jan Johansen inte går direkt till final på lördag så blir det också Thorsten Flincks version av låten som släpps efter sändningen, tillsammans med övriga låtar som slagits ut eller gått vidare till Andra chansen.

– Även som singelrelaese kommer det bli Thorstens som släpps om den inte går till final på lördag, säger Bjering von Zweigbergk.

Huruvida Jan Johansen också hinner släppa en version av låten i helgen, om han inte skulle gå direkt till final, är ännu oklart. Nöjesbladet har varit i kontakt med hans presskontakt som bett om att få återkomma med information.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Jan Johansens version kommer inte att finnas med på samlingsskivan.

Jan Johansen missar första repdagarna

När den samlade journalistkåren under onsdagskvällen får höra veckans tävlingslåtar för första gången blir det även då Thorsten Flincks version som spelas upp. Detta eftersom Jan Johansen ännu inte har hunnit spela in en egen version.

SVT meddelade i söndags att Thorsten Flinck petas från Melodifestivalen 2020 eftersom han står åtalad för brott. På måndagen kunde Nöjesbladet avslöja att Jan Johansen övertalats att hoppa in i tävlingen och framföra låten som specialskrivits till Flinck.

Men på grund av tidigare åtaganden kommer Johansen inte kunna närvara i Göteborg förrän på fredag. Det innebär att han missar två repetitionsdagar inför lördagens sändning.

PODD Det händer med alla pengar runt Melodifestivalen

I dagens Aftonbladet pratar vi om ekonomin kring Melodifestivalen. Varför är SVT så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur påverkar det att skattebetalarna bidrar till tävlingen? Gäster är Mikael Törnwall, reporter på Svenska dagbladet som granskat ekonomin och Tobbe Ek, reporter på Nöjesbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE