Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Eric Saades kritik mot konkurrenternas röstfusk

”Försöker sudda ut det och dölja allt”

Publicerad:

MELODIFESTIVALEN

ANNEXET. Han har inget till övers för röst-fusk i Melodifestivalen.

Eric Saade vill att det ska höras när han sjunger sig svettig.

– När folk försöker sudda ut det och vara otroligt perfekta och dölja allt med massa back up-sång, jag kan tycka att det bara är lite tråkigt, säger han.

Laddar Live Upplevelse

Han dansar sig svettig samtidigt som han sjunger i tre intensiva minuter på scenen.

För Eric Saade, 30, är det en självklarhet att hans andfåddhet ska höras ut till tv-publiken.

– Det är alltid jobbigt att sjunga och dansa. Det är så det är. Man är inte felfri, men det är också det som är det fina, att man är mänsklig. Jag vill att folk ska höra att jag kämpar. Jag vill att folk ska höra flåset, jag tycker att det är artisteri, säger han inför lördagens sändning.

Eric Saade på scenen under Melodifestivalens genrep
Foto: Jimmy Wixtröm
Eric Saade på scenen under Melodifestivalens genrep

Kritisk

Därför är Eric Saade också kritisk mot andra artister, som dränker flåsandet med hjälp av en kör som står i kulissen och sjunger.

– När folk försöker sudda ut det och vara otroligt perfekta och dölja allt med massa back up-sång, jag kan tycka att det bara är lite tråkigt. Jag kan tycka att det får va, folk får fan höra att jag kämpar liksom, säger han.

Foto: Peter Wixtröm
”Jag vill att folk ska höra att jag kämpar”. Eric Saade dansar och sjunger sig svettig på scenen.

– Det säger sig självt, står man på ett löpband och sjunger så är det jobbigare än att stå stilla och sjunga i en studio eller på en scen. Så det kommer att vara en utmaning men det kommer också vara en kul utmaning.

När Aftonbladet pratar med Eric Saade riktar han inte sin kritik mot någon särskild artist.

Ewald slutade sjunga – men det lät ändå

I årets andra deltävling reagerade tv-tittare när Anton Ewald tog sig vidare till final och chocken gjorde att han inte kunde sjunga sin låt en gång till. Trots att han stod med micken längs med sidan och bara gapade lät sången ungefär som under hans första framträdande. För i kulissen stod huskörens Lars Säfsund och sjöng med i huvudstämman.

Foto: PETER WIXTRÖM
Anton Ewald chockades så han inte kunde sjunga vidare i Melodifestivalen – men ändå hördes sången.

Enligt Melodifestivalens regler får kör vara förinspelad, men huvudstämman får inte ligga på band. Däremot finns det inga regler mot att en körsångare sjunger huvudstämman live under sändningen.

Eric Saade har också själv en körsångare i kulissen, före detta ”Idol”-deltagaren Greg Curtis. I lördagens deltävling använder även Tess Merkel, Efraim Leo, The Mamas, Sannex, och Clara Klingenström sig av körsångare som inte syns på scenen.

Följ Markus Larssons livechatt här

Publicerad:

LÄS VIDARE