Schlager 2017

PRESENTERAS AV

Överraskad Roger Pontare ute ur Melodifestivalen

”Vi ses nästa år”

Av: Helena Trus, Rebecka Ljung, Torbjörn Ek, Emelie Anderberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 11

Roger Pontare har åkt ur Melodifestivalen 2017.

Veteranen slogs ut av debutanter och förhandsfavoriter i delfinalen i Malmö.

– Jag är överraskad. Jag trodde inte att vi skulle gå härifrån utan pokal.

Roger Pontare, 65, tvingas lämna Melodifestivalen 2017. Det står klart sedan rösterna har räknats från delfinal två i Malmö.

Pontare, som tävlade med låten ”Himmel och hav”, har vunnit Melodifestivalen fyra gånger och tävlat för Sverige i Eurovision Song Contest två.

Inför kvällens deltävling var Pontare publikfavorit hos Nöjesbladets läsare, med nära 25 procent av rösterna. Han hade också hjälp av schlagerräven Thomas G:son. Men det räckte inte när hela Sveriges tv-tittare röstade.

Pontare: ”Inte besviken”

– Jag är överraskad. Jag trodde inte att vi skulle gå härifrån utan pokal. Men det får man ta. Det är dessa regler som gäller, säger Roger Pontare till Nöjesbladets tv-team i Malmö.

Smått chockad, ja. Men besviken vill den kända ”Vindarna viskar mitt namn”-sångaren inte kalla sig.

– Inte besviken. Vi kan bara göra våran sång och sjunga så bra som vi kan, och sedan är det detta röstningsfenomen som vi inte kan påverka … En del ska jubla och en del ska gråta i kväll. Jag kommer inte att gråta, säger Pontare.

Men visst hade han velat ha en plats i Andra chansen. Det medger Roger Pontare, som redan smider planer för revansch – som han tänker sig väldigt snart.

– Man måste tänka klart och inte grotta ner sig. Det är inte så jävla farligt, vi har ju mat på bordet och mår gott … Vi gör om det och vinner en annan gång. Vi ses nästa år! I promise.

LÄS OCKSÅ

Melodifestivalen 2017 saknar Gina Dirawi och Petra Mede

Publicerad:

LÄS VIDARE