Eurovision song contest

Då: Ratades av Mello – Nu: Favorit i Eurovision

Destiny, 18, tippas ta hem segern med låten som Dinah Nah skickade till SVT: ”Ledsen för hennes skull”

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Maltas artist Destiny är storfavorit i Eurovision hos alla spelbolag.

Hon tävlar med svenskskrivna ”Je me casse” – som först ratades av SVT när Dinah Nah skickade in den till Melodifestivalen.

– Jag ska göra mitt bästa för att visa att jag har förtjänat låten, säger hon.

SVT och Melodifestivalens redaktion ratade låten. I stället är den nu segertippad i Eurovision song contest för Maltas räkning och med stjärnskottet Destiny Chukunyere, 18, som artist.

– Vi började arbeta på låtar till Eurovision i januari tror jag och när jag hörde ”Je me casse” kände jag direkt i magen att: ”herregud, jag behöver den här låten”, så började vi jobba på produktionen, säger hon.

Vill stärka kvinnor

Destiny Chukunyere är favorittippad i Eurovision song contest 2021.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

Destiny är i Sverige för att repetera inför Eurovision i Rotterdam i maj. Maltas delegation har anlitat de svenska koreograferna Sacha Jean-Baptiste och Keisha von Arnold för att skapa scenshowen och med sig på scenen i Rotterdam kommer hon ha de svenska dansarna Jennifer Pacaanas, Milena Jacuniak, Pauline Eddeborn och Kim Pastor.

– Det blir girl power, säger hon och skrattar.

Låten har skickats in till Melodifestivalen vid minst ett tillfälle, enligt Aftonbladets uppgifter. Förra hösten var det Dinah Nah, 40, som sjöng på demon som då skickades in och ratades av både juryn och Melodifestivalens redaktion. Nu ligger istället Malta och Destinys version av låten överlägset i topp hos alla spelbolag inför Eurovision.

– Jag tänker att det känns som... Jag är ledsen så klart för den artistens skull. Men nu när låten är i mina händer ska jag göra mitt bästa för att visa att jag har förtjänat den, att jag gör låten rättvisa, säger hon.

”Jag vill att alla kvinnor ska veta att vi är vackra, vi är starka, vi är kraftfulla och självständiga”. Maltas Destiny hoppas att låtens budskap ska gå fram.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

Dinah Nah på Melodifestivalens scen 2017

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

– Låten handlar om att stärka kvinnor. Jag vill att alla kvinnor ska veta att vi är vackra, vi är starka, vi är kraftfulla och självständiga. Vi kan vara framgångsrika och vi behöver inte nödvändigtvis att en man hjälper oss. Vi ska bara tro på oss själva och känna att vi kommer lyckas.

Vad betyder titeln?

– Den betyder ”jag drar”. Typ som, ”hörru, jag sticker härifrån, sötnos”, säger Destiny och brister ut i skratt igen.

”Ingen är perfekt”

Destiny slog igenom i hemlandet redan som barn och vann Junior Eurovision 2015 när hon var 13. Året därpå ställde hon också upp i brittiska ”Talang” där hon tog sig till semifinal och 2020 vann hon Maltas version av talangsåpan ”X Factor”. Inför Eurovision kände hon att det var viktigt att hitta en låt som har ett tydligt budskap. Framför allt vänder hon sig mot hur folk framställer sig som perfekta i sociala medier.

Maltas Destiny skrattar när hon berättar om låtens titel: ”Je me casse betyder ’jag drar’. Typ som, ’hörru, jag sticker härifrån, sötnos”.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

– Personer med lågt självförtroende går in på Instagram ock Tiktok och ser de här perfekta kvinnorna med perfekta kroppsformer. Det borde inte vara så, vi är alla olika och gud skapade oss olika av en anledning. Vi behöver inte vara på Instagram och försöka ta efter den här perfekta personen som lever ett perfekt liv. För hon är inte perfekt. Ingen är perfekt, därför känner jag att budskapet i ”Je me casse” betyder så mycket för mig.

”Je me casse” har skrivits av svenskarna Malin Christin, Nicklas Eklund och Amanuel Dermont tilsammans med britten Pete Barringer. Malta tävlar i Eurovisions första semifinal, samma som Sverige och Tusse också deltar i, tisdag 18 maj. Eurovisionfinalen äger rum lördag 22 maj.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte alla klipp: 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Så blev Sverige en supermakt i Eurovision

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest

Malta

Destiny Chukunyere

Dinah Nah

Melodifestivalen