Mohombis besvikelse: ”Juryn gillar schlager”

Tror att låten kommer göra succé utanför Melodifestivalen

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

SOLNA. Mohombi ger juryn en känga efter de låga poängen.

Han tror att hans bidrag var för internationellt för Melodifestivalen.

– Jag tror juryn gillar schlager, säger han.

Mohombi Moupondo, 32, fick kärlek från folket – men lägre betyg av juryn. Totalt gav de internationella jurygrupperna bara honom 32 poäng i Melodifestivalens final.

Nu ger artisten juryn en känga för deras musiksmak och menar att hans bidrag är mer internationellt än vad de vill se i Melodifestivalen. I stället gillar de mer Eurovision-anpassad musik.

”Jag är en outsider”

– Ska jag vara ärlig? Jag tror att juryn gillar schlager. Eurovision är en genre i sig och jag är lite av en outsider. Kommer in med lite popfeeling, lite mer poprocklåt, den är inte skräddarsydd för det här eventet. Vi fick korta ner den och anpassa den lite, säger han.

Han tror att hans låt ”Hello” kommer att gå bättre på den vanliga musikscenen utomlands än i Melodifestival-sammanhang.

– Ja, jag tror att den kommer att resa världen runt, säger han.

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Mohombi ser sig som en outsider i Melodifestivalen.

Flyttar till Sverige

Mohombi slog igenom 2010 och haft flera stora världshits. Videon till hans genombrottslåt ”Bumpy ride” har visats över 172 miljoner gånger på Youtube och han har haft hits som ”Coconut tree” och Dirty situation”. Han har samarbetat med superproducenten RedOne och artister som PitbullNicole Scherzinger och Arash.

De senaste åren har han bott i Kongo med sin familj, men meddelade under Melodifestivalen att han bestämt sig för att flytta hem till Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE