Jessica Andersson om revanschen – krossade grabbfesten

Gick till final tillsammans med Martin Almgren

Av: Andreas Hansson, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Jessica Andersson, 44, krossade grabbfesten.

Efter en vecka av sjukdomskaos blev hon den första kvinnan att ta sig till final i Melodifestivalen i år.

– Det var en sån jävla nervpärs, säger hon.

Mansdominansen i finalen var total.

Tills Jessica Andersson klev upp på scenen.

I den tredje deltävlingen i Malmö bjöd hon på kvinnorevansch när hon blev den första kvinnan i årets Melodifestival att ta sig direkt till final tillsammans med Martin Almgren, 30.

– Det känns skitbra såklart. Att jag fick göra det känns helt otroligt. Hur kul är inte det? Woman are heroes, så är det! säger Jessica Andersson.

Hon har tävlat i Melodifestivalen sex gånger tidigare, men det hjälpte inte när nerverna satte in i väntan på resultatet.

Kämpat mot sjukdom

– Jag var jättenervös, det var en sån jävla nervpärs alltså. Jag tänkte att nu är jag den som åker. Jag visste inte hur det skulle gå men kände att jag hade ett väldigt fint stöd i arenan och hoppades att jag hade det där hemma också.

Men vägen till segern var långt ifrån spikrak. Under veckan har Jessica Andersson dragits med tekniska problem med röst och dans, samtidigt som en av hennes dansare insjuknade i influensa och fick ersättas akut.

– Den här veckan har helt ärligt varit rätt tuff. Jag har svårt att vara nöjd med vad jag gör, jag är oerhört självkritisk och ställer väldigt höga krav på mig själv. Jag har inte varit nöjd med repetitionerna, jag har funderat mycket och varit väldigt stressad. Men jag vet att jag är bäst när det gäller och jag gjorde det bästa framträdandet jag gjort under hela veckan.

”Sådan sjuk lättnad”

Efter direktsändningen i Malmö seglade Jessica Andersson snabbt upp som en vinnarkandidat i Globen. Oddsen hos de stora spelbolagen chocksänktes från 30 till fyra gånger insatsen.

Även för den före detta ”Idol”-vinnaren Martin Almgren blev finalplatsen en revansch. Hans bidrag ”A bitter lullaby” var ett slag tillbaka mot mobbarna som gjorde hans skoltid till ett helvete.

Och han var chockad över succén.

– Det är sådan sjuk lättnad. Jag minns inte att jag tyckte det var lika sjukt i ”Idol”, det här känns helt konstigt i kroppen. Det här känns helt konstigt i kroppen. Jag vet inte om jag ska skratta eller skrika. Jag är superglad, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE