Melodifestivalen

Anna Bergendahl: Kanske måste pausa läkarstudierna igen

Har en termin till examen – men ville inte tacka nej till att tävla i Melodifestivalen 2022

Av: 

Torbjörn Ek

MELODIFESTIVALEN

Anna Bergendahl är tillbaka i Melodifestivalen.

Med bara en termin kvar på läkarprogrammet kan hon bli tvungen att återigen ta paus i studierna.

– Utbildningen finns ju kvar men chanserna med musiken är inte så många, säger hon.

Anna Bergendahl, 29, har under flera år kombinerat musikkarriären med sina läkarstudier. Nu är hon mitt i arbetet med en examensuppsats och har bara en termin kvar. Men samtidigt har hon också fått med en låt i Melodifestivalen 2022.

– Egentligen är det läkarexamen i juni, men vi får se hur det blir. Planen är att jag ska ta en paus, men jag har fått lov att meddela mitt universitet om ett par veckor. Man vet ju inte hur det blir, vi kanske får massa restriktioner igen och då blir jag ju inte borta så många dagar, säger hon.

Musiken får förtur

Anna Bergendahl

Anna Bergendahl tävlade i ”Idol” 2008 och slog igenom stort 2010 när hon vann Melodifestivalen med ”This is my life”. 2019 och 2020 var hon tillbaka i tävlingen igen och det gick så bra att hon blev tvungen att ta paus i studierna.

Var det ett lätt beslut att återigen ta paus i studierna?

– Ja, vad ska jag säga. Jag tycker väldigt mycket om att vara läkarstudent, jag älskar att träffa patienter och saknar det nu när jag skriver uppsats. Men utbildningen finns ju kvar men chanserna med musiken är inte så många. Jag känner att jag måste ta de chanserna, därför får musiken alltid lite grann förtur.

Hon beskriver sin nya tävlingslåt ”Higher power” som ”sista delen i en trilogi”. En fortsättning efter ”Ashes to ashes” och ”Kingdom come” som hon tävlade med i melodifestivalen 2019 och 2020.

– Mitt stora mål som artist och låtskrivare är att kunna ge de som lyssnar lite tröst och hopp, det är återkommande i min musik. Men det som skiljer sig från det jag tidigare gjort är att den här har ett djup och ett mörker, en mystik. Den handlar om en överjordisk dundrande känsla som kommer efter att man varit genom något svårt.

”Tufft att leva”

Det låter som att du inspirerats av pandemin?

– Jag inspireras alltid av det som händer i mitt liv. Det är klart att pandemin påverkat mig och hela världen, men i min familj har vi också drabbats av svår sjukdom och det händer jävligt mycket skit i ett liv. Det är tufft att leva. Där vill jag att min musik ska kunna ge lite hopp.

Melodifestivalen 2022 har premiär lördag 5 februari. Vilken deltävling Anna Begendahl ska tävla i är ännu oklart.

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tone Sekelius blir första transperson i Mello

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Anna Bergendahl