Jessicas satsning för seger

Har laddat upp med sambon – bullar upp mer pyro och schlagerfläkt

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

SOLNA. Jessica Andersson vill vinna.

Nu satsar veteranen på pyro, fläktar – och bara armar.

– ”Less is more” är inte riktigt tanken under finalveckan, nu vill vi ösa på, säger hon.

Det är 15 år sedan hon vann med ”Give me your love”.

I år blev hon den första kvinnan att gå till final, där det nu är manlig majoritet. Jessica Andersson laddar nu järnet för seger i Melodifestivalens final på lördag.

– Jag har haft två nätter när jag inte sovit någonting för att jag går igenom numret från början till slut. Alla rörelser. Nu vill jag bara upp på scenen och sjunga!

Sedan delfinalen i Malmö har hon laddat med skogsutflykter, bowling och middagar med familjen. Och med att följa Melodifestivalen hemifrån tv-soffan.

1 av 4 | Foto: Robin Lorentz-Allard

Mer pyro och fläktar

Konkurrensen är stenhård, säger hon.

– Min styrka är väl att jag är det enda bidraget som andas traditionell schlager, men det känns helt öppet inför lördag.

För att möta det har hon finputsat numret och maxat det med mer fläkt och pyroeffekter.

– Jag vill ha mer pyro för att förstärka låten, vi har lämnat in önskemål om det. ”Less is more” är inte riktigt tanken under finalveckan, nu vill vi ösa på, säger hon.

Under delfinalen i Malmö testade teamet olika intensitet på scenfläkten eftersom den torkade ut hennes röst.

– Då hade jag influensa men nu känner jag mig mycket starkare i rösten så jag är inte orolig. Det är en ganska krävande låt att sjunga men det finns partier i låten där jag inte sjunger så mycket där man kanske kan dra på lite mer fläkt.

Satsar på armar

Dessutom blir scenkläderna helt nya, designern Lars Wallin har in i det sista sytt på den nya kreationen.

– Vi har tagit bort kavajen och gjort en helt ny byxdress med detaljer och bara armar. Det ska fortfarande kännas exklusivt och elegant men denna är lite coolare och rockigare.

Om shortsen från 2006 gjorde hennes ben till segervapen satsar hon alltså på armar i år.

– Ja, nu är det armarna. benen behåller vi på. Men om jag vinner och får åka till Portugal kanske de åker av, säger hon och skrattar.

Fokus innan resultatet blir att hålla vinnarskallen kall.

– Mitt största problem är ju verkligen att jag tänker tävling och det kommer jag göra på lördag också, men jag ska verkligen försöka njuta av att vara i final. Jag kommer vara nöjd hur det än går. Eller ... nöjd, jag kommer vara skitledsen om det går dåligt men det kommer gå över sen.

Publicerad:

LÄS VIDARE