Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Artisternas flört på efterfesten i Andra chansen

Förloraren tjuvstartade med skumpan under sändning

Av: Andreas Hansson, Cecilia Wugk, Linn Elmervik, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

MELODIFESTIVALEN

KRISTIANSTAD. Vissa fick en andra chans. Andra tvingades lämna Melodifestivalen.

Men alla firade på efterfesten.

– Jag firar med ett glas vatten, säger Méndez.

Efter Melodifestivalens Andra chansen i Kristianstad samlades artisterna i festlokalen Södra Kasern, som till vardags är skolmatsal, för att dansa bort resterna av nervpärsen i arenan.

Sigrid Bernson, 29, var besviken efter att ha åkt ut i duell mot Mendez men var ändå fast besluten att kalasa.

– Det är klart att vi måste fira hela en här resan, säger hon.

I Göteborg försvann hon och pojkvännen, finalisten Samir Badran, snabbt från efterfesten. Och det fanns ingen garanti att paret skulle kriga för att bli festens medelpunkt den här veckan heller.

Artisternas flörtiga dans

– Det beror lite på hur alla mår, Samir ska ju tävla nästa helg så jag tror inte att han kommer gå all in, säger Sigrid Bernson.

Men de dök upp ihop innan midnatt.

Olivia Eliasson åkte ut mot Renaida Braun men är öppen för comeback i Melodifestivalen – men framförallt fest i kväll.

– Det är bara att köra, vilken resa man gjort. Det är klart att det ska firas!

Hon hade tidigare sagt att Felix Sandman var hennes favorit i Andra chansen, och verkade ha ett synnerligen gott öga till 19-åringen under festen. De dansade tätt under stora delar av kvällen, stod inbegripna i samtal då och då och försvann sedan vidare till artisthotellet i samma taxi.

Mimi Werner åkte ur tävlingen men blev den första av artisterna att dyka upp på festen.

– Jag ska dricka jättemycket champagne, säger hon.

Hon tjuvstartade med skumpa redan i logen i arenan under tiden duell fyra pågick och dök sedan upp på festen strax före David Lindgren med hustrun Kristina. Finalisterna Renaida Braun, Felix Sandman och Margaret kom strax därefter i tät följd.

Tog ett glas vatten

Den sistnämnda öppnade skumapflaskan försiktigt och började ösa upp bubblet i glasen försiktigt innan hon fick uppmaningen att spreja ner pressuppbådet vilket hon glatt gjorde. Hon går dock på antibiotika och lyckades med nöd och näppe framföra sitt nummer i kväll.

– Om jag festar hårt vet jag inte hur jag ska bli frisk. Jag kanske inte kommer bli jättefull. Jag ska försöka sköta mig och vara en duktig flicka, bara dricka lite vin och kanske sova i tid. Men sedan ser du mig väl klockan fem: ”wraah!”. Nej, jag ska försöka lägga band på mig.

Méndez lät sina låtskrivare öppna champagnen, duckade för skumpasprutet och tog ett glas vatten i stället.

– Jag kan ta ett glas vatten, jag behöver inget för att gå crazy. Jag kommer aldrig dricka alkohol igen förhoppningsvis. De som vill ska göra det men det är ingenting för mig. Men jag ska fira med skivbolaget som är min andra familj och som trodde på mig efter femton år. Det händer inte varje dag

Vid tolvslaget fyllde så Moncho 30 år och fick en stor kram av sin flickvän och sång av alla samlade gäster till Stevie Wonders ”Happy birthday” innan Monchos egen ”Cuba libre” fyllde högtalarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE