Mejla

Markus Larsson

Nannes låt visar häcken åt god smak

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. Slutet är nära.

Eller åtminstone lite närmare.

Och sista deltävlingen bör helt och hållet handla om Hanna Ferm.

Tar det mest överraskande och positiva först:

Lady Gaga och Bradley Cooper tävlar i Malmö.

Nej, superstjärnorna är inte på plats rent fysiskt. Nej, de har inte skrivit ett av bidragen heller. Men utan dem och balladen ”Shallow” skulle duetten ”Surface” inte finnas.

Tack vare filmen ”A star is born” blev ”Shallow” en av de största och mest älskade hitsen på senare år. Det var inte ens en tidsfråga innan någon i Melodifestivalen skulle kopiera konceptet och musiken. Det var lika oundvikligt som gravitation.

Mörka hästen i Malmö

Snyftaren ”Surface” framförs av duon Ellen Benediktson och Simon Peyron. Ellen är kanske mest känd för bidraget ”Songbird” som tävlade i Melodifestivalen 2014. Simon har också synts här förut, men då i metalbandet Outtrigger. ”Surface” är i sin tur känd från en Hollywood-succé. Den kombon kan bli deltävlingens mörka häst, även om just ballader brukar åka ut snabbare än SVT hinner diska Thorsten Flinck.

Nanne Grönvall.
Foto: LOTTE FERNVALL
Nanne Grönvall.

Annars borde kvalet handla om Hanna Ferm och poplåten ”Brave”. Meningen är ju att hon ska göra toppstriden i finalen mer svårtippad och utmana, till exempel, Anna Bergendahl och Dotter. ”Brave” består av hookar som krokar fast öronen direkt. Här finns både ”woo-hoo” och ”ladidadidaa”. Kan försäkra att bidraget låter aningen bättre i verkligheten än på papperet.

Hon skuggas av Victor Crone. Känns namnet bekant? Tillsammans med Behrang Miri slogs han ut av Samir & Viktor i andra chansen för fyra år sedan. Ringer det en klocka? Crone tävlade även för Estland med låten ”Storm” i fjol.

Tjocka lager av Avicii-smör

Ledsen, jag minns inte heller det bidraget men i Malmö har låten ”Troubled waters” potential. Blandningen av cowboypop och edm är en mellomacka med tjocka lager av Avicii-smör. Svenskar brukar i regel gilla den mixen lika mycket som skattesänkningar. Crone lär bli hågkommen på lördag.

Sedan har vi Nanne Grönvall också.

Hon har den speciella förmågan att alltid vara bättre, extra allt och mer originell än sina låtar. Och ”Carpool karaoke” är inget undantag från den regeln.

Denna sällsamma, raggarbuggiga rockschlager är lite ...

Vad ska man...

Sjunger hon att hon drar runt i en bil och moonar...

Orden sviker. De räcker inte till. Får jag lämna walk over?


TOBBE EK MED DET SENASTE OM MELODIFESTIVALEN

Av: Markus Larsson

Publicerad:

LÄS VIDARE