Måns Zelmerlöws comeback i Eurovisionfinalen

Här dyker svensken upp för ännu en succé

Av: Andreas Hansson, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

KIEV. Måns Zelmerlöw gör comeback i finalen av Eurovision song contest.

I lördagens sändning ses han drilla programledarna till ”perfektion”.

Men efteråt har han öppet kritiserat dem.

Han och Petra Mede hyllades stort över hela Europa för sin insats som programledare vid Eurovision song contest från Stockholm förra året.

I söndags avslöjade årets programledartrio att Måns Zelmerlöw skulle göra comeback i årets upplaga. Under fredagens rep för lördagens final avslöjades det hur: i en förinspelad sketch dyker svensken upp som smokingsvidad coach åt programledartrion.

– Som värd för det succéartade Eurovision 2016 undrar jag bara om ni vill ha några tips, inleder han och drillar dem sedan i ett gym, utrustad med megafon, visselpipa och tidtagarur.

– Den perfekta programledaren för Eurovision song contest förstår kraften i en dramatisk tystnad är ett av tipsen innan han konstaterar:

– Nu är ni färdiga programledare.

För Nöjesbladet berättar han att han fick frågan från produktionen för en månad sedan.

Har kritiserat dem öppet

Under veckans tv-sändningar har det dock låtit annorlunda. Måns Zelmerlöw har öppet kritiserat deras insats.

– Jag tycker att... de är ju charmiga. Vi ska inte racka ner på programledarna. Sedan kan vi ju prata lite om manus, säger Måns Zelmerlöw till Expressen.

Edward af Sillén pekade på bristerna i manuset.

– Jag hade nog... när man skriver manus till utländska programledare som här, som har en annan melodi i sin leverans på humor och som kämpar med uttal hade jag nog kanske vägt in det lite mer när jag formulerade skämten så att det passade dem bättre. Så jag tycker att det är ett problem. Och Timur har lite problem i green room, säger han till Expressen.

Träffades i lördags

Programledaren Volodymyr Ostapchuk berättade för Nöjesbladet i söndags att syftet aldrig varit att försöka överglänsa Petra och Måns.

– Vi försöker inte bräcka dem eller göra något bättre, det är inte vårt mål. Vi kommer visa upp Ukrainas mångfald. Men de var coola, säger han.

De berättade också att de träffade Måns och fick tips under lördagen.

– Vi pratade om några hemligheter, tips och råd, så nu vi vet allting, säger Timur Miroshnychenko.

– Först trodde vi att han skulle sabotera men sedan sa han att det mest kritiska är röstningsdelen, och att vi skulle tänka på det där, det där och det där. Han är otroligt professionell, säger Volodymyr Ostapchuk och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE