Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

”Tycks ha krupit ner i pappas alldeles för stora träningsbyxor”

Tobbe Ek sätter betyg på artisternas scenkläder i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg 2018

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: Stefan Jerrevång
Samir & Viktor

MELODIFESTIVALEN

GÖTEBORG. Glöm modebloggare och klädorakel som kan allt om catwalken i Paris.

I Melodifestivalen ställs helt andra krav för att sticka ut och fånga publikens intressen.

Som Sveriges mest erfarne schlagerreporter har Nöjesbladets Tobbe Ek full koll på vad som går hem på scenen.


Samir & Viktor
Foto: Stefan Jerrevång
Samir & Viktor

Samir & Viktor

Tre klädpaniker senare väljer Samir slitna-jeans-tisha-svart-jacka medan Viktor hittat byxa-nystruken-skjorta-glänsande-sammetszip. Jag vill ha båda era jackor, grabbar. Men på Melodifestivalens scen hade det varit kul om ni överraskat med lite glamour. 


Foto: Stefan Jerrevång
Ida Redig

Ida Redig

Näst intill schlagerperfektion när Ida Redig tar hjälp av Charlotte Perrelli-designern William Wahlström för att glittra sig till klädsuccé i Melodifestivalen. Slitna svarta byxor som gifter sig med den silvergnistrande toppen och samtidigt lyckas kombinera svensk-pop-fetischen för uniformsjackor med mello-scenens behov av extra allt. 


Foto: Stefan Jerrevång
Jonas Gardell

Jonas Gardell

Som självutnämnd professor i schlager vet Jonas Gardell att det här är helt fel på Melodifestivalens scen. Ändå väljer han bort all tillstymmelse till glitter-extravaganza och siktar istället in sig på frikyrkopastor-looken, med tillhörande frälsarkör. Det enda som saknas är en trave med ”Vakttornet” i handen.


Foto: Stefan Jerrevång
Margaret

Margaret

Margaret vill vara cool och sexig, men istället ser hon ut som en mycket liten flicka som krupit ner i pappas alldeles för stora träningsbyxor. Dessutom i tyg som konstant skrynklar sig bort från street-glammet den här outfiten vill vara. Trots att jag älskar färgen blir det här inte mer än en modifierad WCT-overall med slits.


Foto: Stefan Jerrevång
Stiko Per Larsson

Stiko Per Larsson

Stiko Per i morse: ”Hmm, jag har slut på rena kläder. Men vänta, den där myströjan som jag reste hit i. Jag lyckades ju undvika att få fläckar på den och - sniiiifffffff - den luktar fortfarande okej. Den kan jag ta!” Nej, inte ens en keps på sned kan lyfta det här.


Foto: Stefan Jerrevång
Mimi Werner

Mimi Werner

Jag är inget fan av jackor med fransar, men Mimi lyckas lyfta det här plagget från logdans-piff till genomtänkt schlager-outfit där mönstret på den svarta byxdressen går igen både i jackan och på scenens skärmar. 


Foto: Stefan Jerrevång
Liamoo

Liamoo

Jag tittar bort och har redan glömt vad Liam har på sig. Jag kan för allt jag försöker inte komma på hans outfit förrän jag påminner mig med en bild. Och inte så konstigt kanske, det här är urtypen av neutralt svart som inte ska stjäla uppmärksamheten från framträdandet. Urtrist. 

Publicerad:

LÄS VIDARE