Skadades på scenen: ”Jag kan inte ens gå”

Eurovision-artisten slussades mellan sjukhus i Lissabon

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Frivolten på scenen slutade med en skadad rygg.

Eurovision-artisten Mikolas Josef slussades sent igår kväll mellan sjukhus i Lissabon medan smärtan blev värre och värre.

– Jag kan inte ens gå nu, skriver han på instagram.

Eurovision song contest är i fara för Tjeckiens artist Mikolas Josef, 22, efter att han skadade sig illa i ryggen under söndagens repetition i Lissabon.

Sent på söndagskvällen slussades han mellan sjukhus i den portugisiska huvudstaden.

– Jag kan bekräfta att jag skadade mig under repetitionen och situationen blev värre efter flera timmar. Jag kan inte ens gå nu. Har kommit tillbaka från det första sjukhuset och är nu på väg till ett annat, skriver han på Instagram.

1 av 5 | Foto: Thomas Hanses / EBU
Tjeckiens Mikolas Josef skadade ryggen allvarligt under repetitionerna för Eurovision song contest.

Måste genomgå magnetröntgen

På bilden syns Mikolas Josef ligga på en sjukhusbår med huvudet fixerat och enligt den tjeckiska delegationens Facebook-sida måste han genomgå en magnetröntgen för att undersöka ryggen.

Repetitionerna inför årets Eurovision drog igång på söndagen och den tjeckiska artisten har ett avancerat dansnummer där han bland annat gör en frivolt på scenen. Men något gick snett och Mikolas Josef slog i ryggen så illa att han fick föras till sjukhus.

Presskonferensen ställdes in, och inledningsvis försökte den tjeckiska delegationschefen lugna oroliga fans genom att säga att sjukhusbesöket var en ren försiktighetsåtgärd.

”Tyder på diskbråck”

Facebook skrev delegationen:

”Skadan är inte allvarlig så Miki kommer att kunna uppträda efter några dagars vila”.

Men enligt en senare uppdatering var skadan värre än befarat:

”Det är tydligen inte så okej ändå. Mikolas kommer att föras till sjukhus för en magnetröntgen, för symptomen tyder på diskbråck”, skriver Tjeckiens delegation.

Men Mikolas Josef har inga planer på att kasta in handduken:

”Tack för alla era meddelanden och böner, vi gör alla vårt bästa för att få mig på fötter snart. Jag kommer att uppträda oavsett vad”, skriver han på Instagram.

Benjamins hälsning: ”Var stark”

Han tävlar med låten ”Lie to me” och har pekats ut som en av Benjamin Ingrossos största konkurrenter, då båda har moderna upptempolåtar och snygga dansshower.

Benjamin finns också bland de av Mikolas Josefs konkurrenter och medtävlare som skrivit till honom efter olyckan: ”Var stark bror”, skriver Ingrosso i kommentarsfältet tillsammans med ett hjärta.

Eurovision song contest äger rum med två semifinaler, 8 maj och 10 maj, med finalen lördagen den 12 maj. Sverige och Benjamin Ingrosso tävlar i den andra semifinalen och har sin första repetition på onsdag denna vecka.

Gå med i vår opinionspanel du också

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE