”Reaktionerna var komiska och elaka”

Av: Rebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:

Rockbröderna Norén släpper första låten ihop

1 av 3 | Foto: State of sound.

I snart 20 år har Gustaf och Viktor Norén gjort musik.

Men bröderna har aldrig släppt en låt ihop – förrän nu.

– Jag har alltid velat jobba med Gustaf, men han har varit inlåst i Mando Diao, säger Viktor Norén.

För rockfamiljen Norén var 2015 händelserikt. Viktor fick sin första musikalhuvudroll i ”American Idiot” med Green Day-musik. Nu repar 30-åringen för fullt inför Stockholmspremiären i februari.

Han trivs som skådespelare.

– När du går upp på scenen med ett rockband, går du också in i en karaktär. Här är det mer medvetet, vilket jag gillar. Det är jävligt kul! säger Viktor Norén.

”Reaktionerna lite elaka”

Efter uppbrottet med Mando Diao startade Gustaf, 34, musikprojektet Ma – och gjorde en intervju i ”Breaking news” som startade rykten om droger och sammanbrott.

Viktor Norén vaknade med 25 missade samtal dagen efter programmet, förvånad och förvirrad.

– För mig var intervjun som ett average telefonsamtal med Gustaf en tisdagmorgon. Det är så han är. Jag tyckte det var skönt att folk fick se en person som inte sitter i green room i ”Let's dance” och är som alla vill man ska vara … Dels var reaktionerna komiska. Dels tycker jag att de var lite elaka.

”Såg honom på tv, typ”

I dag beskriver Viktor Norén sin bror som ”jätteharmonisk”, och på hans och Joakim Andréns musikprojekt State of Sounds första singel ”Higher love” gästar Gustaf Norén. Låten är den första som bröderna släpper ihop.

– Jag har alltid velat jobba med Gustaf. Men han har varit inlåst i Mando Diao, borta 360 dagar om året på turné. På den tiden såg jag honom på tv, typ. Men nu är han fri att jobba med vem han vill och hemmapappa. Så vi har setts mycket, vilket är fantastiskt.

Skrev på Lapplandshajken

Gustaf Norén tog med sig den första versionen av State of Sound-låten ut på en ensamhajk i Lappland, för att hitta inspiration, och kom tillbaka med sina idéer.

– Det tycker jag säger nåt om vilken enastående kreatör han är! säger en kanske något partisk lillebror.

State of Sound producerar och skriver låtar åt fler, än så länge hemliga, artister.

Det här är Viktor Norén

Ålder: 30 år. Bor: Stockholm. Bakgrund: Sångare och gitarrist i Sugarplum Fairy, som brodern Carl Norén ingår i. Soloprojektet Viktorious. Trion Viktor & The Blood. Spelade Mick Jagger i ”Das wilde Leben” (2007). Aktuell med: Huvudrollen Johnny i musikalen ”American Idiot”. Låtskrivar- och producentduon State of Sound med Joakim Andrén. Första singeln ”Higher love” släpps 29/1.

Det här är Gustaf Norén

Ålder: 34 år. Bor: Stockholm. Bakgrund: Sångare och gitarrist i Mando Diao. Musikkollektivet Caligola. Skådespelare i ”She's wild again tonight” (2015). Aktuell med: Musikprojektet Ma. Gästar State of Sounds låt ”Higher love”, med sång som känns igen från Ma-låten ”Ma queen of everything”.

Publicerad:

LÄS VIDARE