Veckans singlar: vårpirr för hela slanten

Av: Per Magnusson

Publicerad:
Uppdaterad:

SINGLAR Vintern är över i popmusiken. I dag släpper Tove Styrke, Rebecca & Fiona, John Legend och Calvin Harris låtar som tillsammans kunde starta en pollenchock.Tove Styrke
On the low
Sony
POP Tove Styrke följer i spåren på kollegan Tove Lo och supportar sig mot världstoppen. Hon har just avslutat en USA-turné som förband till Lorde och i vår väntar uppvärmning för Katy Perry på den turné som når Globen 10 juni. Det är en effektiv och publikvinnande strategi. Som att säga: jag står på tur.

Och det är mycket som tyder på att just Tove Styrke är vår nästa stora, internationella popstjärna. Hon har de superhookiga låtarna, men samtidigt ett självförtroende att göra sin egen grej.

I ”On the low”, visksjunger Tove till ett luftigt beat och fågelkvitter. En pirrig kärlekssång för våren från kommande albumet ”Sway”, som väntas 4 maj.

Låten ringar in Styrkes popstjärnepotential. Precis som duettpartnern Lorde lyckas hon vara kommersiell och befriande knepig på samma gång.Rebecca & Fiona
Need you
Stereo Stereo
POP Även Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick verkar smittade av våren. Deras nya ”Need you” är en längtande låt som balanserar fint på gränsen mellan duons patenterade klubbmusik och den sköra pop de alltmer dragits emot.

Singeln är den första från ”The art of being a girl”, Rebecca & Fionas första album på fyra år, som skrivits och producerats tillsammans med göteborgsbaserade producenten Nibla, med albumaktuelle rapparen Parham på sitt cv.

Duon släpper numera sin musik på egna bolaget Big Romantic Music, en talande fingervisning om vart de verkar vara på väg.John Legend ft. Bloodpop
Good night
Columbia
SOUL ”I know it's gonna be a good night/I think I just met my wife”, mässar John Legend nyförälskad över ett diskogroove signerat den unge amerikanske producenten Bloodpop, som i fjol försåg Justin Bieber, Taylor Swift, Haim och Lana Del Rey med remixer.

När Legend är på det här humöret låter han så trevlig att hans musik kunde säljas som möbel på Ikea med etiketten Mysa.Calvin Harris ft. Dua Lipa
One kiss
Sony
HOUSE Som lömsk aprilsol på redan rosiga kinder kommer slutligen den skotske diskjockeyn Calvin Harris nya samarbete med Londons Dua Lipa. Ett stycke deep gladhouse i kölvattnet på hans album med dj:iga namnet ”Funk wav bounces, vol. 1” som lämnade hans dator förra året. Låten är nästan nostalgisk i sitt sväng.

”One kiss is all it takes/Falling in love with me/Possibilities”, sjunger Lipa.

Tävlingen om sommarens låt börjar här.

Publicerad:

LÄS VIDARE