Pearl Jam ställer in spelning i protest

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Gör som Bruce Springsteen och Bryan Adams

1 av 3
Pearl Jam.

Pearl Jam hoppar på protesttåget mot North Carolina.

Nu väljer bandet att ställa in en konsert i delstaten.

Detta då de anser att ”toalettlagen” diskriminerar transpersoner.

I fjol var det 25 år sedan rockbandet Pearl Jam bildades. Det firar bandet med en omfattande turné som bland annat skulle komma till Raleigh i North Carolina den 20 april.

Men nu ställer bandet in konserten.

I ett uttalande förklarar Pearl Jam att de inte vill spela i delstaten efter att den så kallade ”toalettlagen” införts.

– Vi vill att Amerika ska vara en plats där ingen blir avvisad på grund av vem de älskar eller få sparken från sitt jobb på grund av vilka de är, skriver bandet.

Får inte välja själva

Bland annat hindrar lagen transpersoner från att själva välja om de vill använda dam- eller herrtoaletter.

– Under tiden kommer vi, hoppfullt, att vänta tills vi kan återvända. Kanske till och med fira, skriver Pearl Jam i uttalandet.

Till de ungefär 20 000 fans som hade köpt biljetter till konserten på onsdag skriver bandet att de är lika frustrerade som dem över den rådande situationen.

Vita huset missnöjt

Tidigare i vår valde Bruce Springsteen att ställa in en konsert i delstaten av samma anledning. Kort därefter ställde även Bryan Adams in en spelning i protest mot lagen, men då gällde det delstaten Mississippi.

Lagen, som egentligen heter HB2, infördes i North Carolina den 23 mars i år. Sedan dess har Vita huset uttryckt sitt ogillande och företag som Google och Pepsi har visat sitt missnöje via protestbrev.

Publicerad:

LÄS VIDARE