Veckans singlar: nostalgisk kärlek

Av: Natasha Azarmi

Publicerad:
Uppdaterad:

SINGLAR Den här veckan ser både Hov1 och MØ tillbaka på gammal kärlek men en lyckas beröra lite mer.

Samtidigt tar Sam Smith hjälp av Logic, Kylie Minogue gör utdaterad discopop och Molly Sandén sjunger om en ångestfylld utekväll.


Hov1
Hon dansar vidare i livet
Universal
HIPHOP Det har sagts mycket om Hov1 men sällan det som borde sägas. Det är nämligen hög tid att prata om gruppen för vad de är och inte dra trötta jämförelser där de inte hör hemma.

Just nu finns nämligen inga som skriver lika viktiga texter om ungdomskärlek på svenska. "Hon dansar vidare i livet" är gruppens tredje singel för i år och inget undantag. Att lyssna är som att ligga i sommargräset och tänka tillbaka på kärleken som en gång varit. Särskilt den första, den där som aldrig lämnar en trots alla relationer som kommit efteråt.

Hjärtskärande rader som "Vi kanske ses igen när vi är vuxna" och "Jag ska minnas för oss två" har nog fällt många tårar sedan låten släpptes i natt. För den som har tvivlat är det här ett klart bevis på gruppens stora musikaliska förmåga, såväl som deras träffande textförfattande.Sam Smith feat. Logic
Pray
Universal
HIPHOP/R'N'B ”Pray” är ett av de starkaste spåren från Sam Smiths hyllade album "The thrill of it all". Och det känns fullkomligt rimligt att sångaren tagit hjälp av rapparen Logic för att göra en remake.

Smiths sårbarhet är nämligen en vacker kontrast till Logics förtvivlade ilska.

I en tweet har Logic kallat det här för det viktigaste samarbetet han någonsin gjort, och det med all rätt. I Sam Smiths egna händer har balladen varit en anthem för de sorgsna, men Logics perspektiv tillför en röst till de som varit otröstligt förbannade när de sårats.
Nostalgia
Sony
POP Även blir nostalgisk av gammal kärlek. På nya singeln sjunger hon om första gången hon var kär.

Året var 1997 och hon snodde mammans telefon för att leta upp numret till killen hon var kär i: "Tracked down your number, boy/I was so in love, I thought I was in heaven".

Hon är lika lekfull i musiken. Med hjälp av ledig sång och tropiska beats har hon gjort en popdänga att dansa till när hjärtat skaver.

"Nostalgia" kommer även med en personlig video med bilder från 29-åringens uppväxt. Titta här och peppa inför hennes andra album som förhoppningsvis kommer senare i år.Molly Sandén
Undanflykter
Sony
POP Svenska poprefränger har verkligen blivit Molly Sandéns grej. Oavsett ämne lyckas hon skapa en melodi som tar sig in i hjärnan och inte vill ta sig ut.

Samtidigt blottar hon sig som få. "Undanflykter" är som ett dagboksinlägg från en ångestfylld utekväll som fått Stockholm att kännas alltför litet.

Fler ärliga historier kommer den 27 april när Sandén släpper albumet "Större".Kylie Minogue
Raining glitter
Darenote/BMG
POP Efter att ha ägnat sig åt julmusik i ett par år är Kylie Minogue tillbaka med gammal hederlig pop. Min allra första tanke är att det nog hade varit bättre att sluta på topp. Eller åtminstone på någon form av sluttning.

Men visst, Minogue behöver ju såklart också försörja sig. Tyvärr gör hon det med utdaterad discopop som förmodligen bara kommer att landa hos de allra trognaste fansen.

Albumet "Golden" släpps om en vecka.

Publicerad: