Publicerad:
Uppdaterad:

Frans gör en överraskande debut

Av: Natasha Azarmi

Publicerad:
Uppdaterad:
Frans har inte stressat fram sitt debutalbum.
Foto: Sony
Frans har inte stressat fram sitt debutalbum.

ALBUM Frans har spenderat de senaste åren i studion för att hitta sitt nya sound.

Och med influenser av brittisk pop känns han alldeles egen bland sina svenska kollegor.


Frans
Present
Cardiac/Sony


POP En vinst i Melodifestivalen följs i regel upp av ett album. Hypen som ofta kommer på köpet är något varken artist eller skivbolag vill riskera att slösa bort.

Men Frans har inte haft bråttom. Efter succén med bidraget ”If I were sorry”, som slutade på en femteplats i Eurovision Song Contest 2016, har han spenderat mycket tid i studion och provat på olika musikstilar för att hitta ett som känns rätt.

Och resultatet överraskar.

21-åringen gör avslappnad och mogen soulpop. Låtarna handlar ofta om att ligga kvar i sängen och skjuta upp livet och det är just så musiken låter.

Det är stundvis mörka elektroniska produktioner, men ljudbilden domineras allra oftast av euforiska visslingar, akustiska gitarrer och ljusa pianotoner. En mall som Frans håller fast vid lite för hårt emellanåt, som att han inte riktigt vågar tänja på gränserna.

Men han kompenserar genom att låta alldeles egen och soundet av nutida brittisk pop får honom att sticka ut bland alla svenska kollegor. Uppväxten i London präglar musiken, allra främst genom det starka engelska uttalet.

Frans sjunger om vänner som heter Jack och Becky med en avslappnad livfullhet och låter stundvis som en oväntad kombination av Lily Allen och Jamie T, särskilt i fina höjdpunkten ”I know you love her”.

Här går Frans direkt från tidigare Mello-vinnare till en av landets mest lovande artister.
BÄSTA SPÅR: ”I know you love her”.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: