Doja Cat ställer in Lollapalooza Stockholm 2022

”Vi förstår att man kan bli besviken”

Världsartisten Doja Cat var en av huvudakterna på musikfestivalen Lollapalooza som intar Stockholm i sommar.

Nu ställer hon in.

”Tyvärr så innebär schemakonflikter för Doja Cat att hon har varit tvungen att ställa in vissa planer – bland annat uppträdandet på Lollapalooza Stockholm 2022", skriver Alexander Kihlström, pr- och marknadschef för Lollapalooza.

Amerikanska Doja Cat, eller Amala Ratna Zandile Dlamini som hon egentligen heter, 26, var en av de stora akterna som var klar för Lollapalooza Stockholm 2022.

Artisten försvann plötsligt från festivalens lineup och nu bekräftar Lollapaloozas pr- och marknadschef Alexander Kihlström att Doja Cat hade dubbelbokat sig.

”Vi förstår att man kan bli besviken om en av ens favoritartister ställer in. Men vi är jätteglada att kunna presentera över 60 artister under tre dagar, där det finns något för alla” skriver Alexander Kihlström till Aftonbladet.

Ersätts av annan världsartist

Sedan ett par dagar tillbaka står det klart att hon ersätts av en nyzeeländsk stjärna.

”Att vi dessutom kunnat presentera en världsartist som Lorde på söndagen är givetvis jättekul”, skriver Alexander Kihlström.

Lorde, 25, slog igenom 2013 med storhiten ”Royals” och har sedan dess släppt tre album. Det senaste av dem, ”Solar power”, har fått både ris och ros då det starkt skiljer sig från hennes tidigare musik.

Några andra artister som är klara för festivalen är Post Malone, Imagine Dragons, Veronica Maggio, Pearl Jam och Måneskin.

Lollapalooza intar Gärdet i Stockholm 1–3 juli i sommar.

Publisert:

LÄS VIDARE