Sven-Erik Magnusson är död

Artisten Sven-Erik Magnusson är död, skriver NWT.

Han avled 74 år gammal efter en tids sjukdom.

– Jag hoppas han fått frid i sin himmel, för det måste ha varit riktigt tufft, säger Christer Sjögren till Nöjesbladet.

Sven-Ingvars frontman Sven-Erik Magnusson är död, 74 år gammal.

Han somnade in lugnt natten mot onsdag på sjukhuset i Karlstad, omgiven av sin familj.

– Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans och önskar nu få tid att bearbeta vår sorg, säger Oscar Magnusson till NWT.

Sven-Erik Magnusson drabbades 2010 av prostatacancer och genomgick en operation där prostatakörteln avlägsnades. Efter det åt han bromsmediciner och gick på regelbundna kontroller.

Vännen och kollegan Christer Sjögren sörjer sin vän.

– Jag kände till Sven-Eriks sjukdomsbild, att han var väldigt dålig. Det kom inte oväntat, men när beskedet kommer är det väldigt svårt att fatta. Det är en sådan levande person, och en vän, säger Christer Sjögren till Nöjesbladet.

De hördes för en månad sedan. Sjögren hade försökt nå Magnusson som redan då befann sig på sjukhus.

– Han ringde upp. Vi pratade lite om sjukdomen, vi pratade musik. Han satt inte och grävde ner sig. Det var inget deppigt samtal, han var en riktig kämpe.

Firade 60 år med Sven-Ingvars

I somras firade Sven-Ingvars 60 år som band genom att dra ut på sommarturné. Så sent som i augusti stod bandet på scen. Magnusson kommenterade sin hälsa och bandets framtid till Expressen.

– Jag går på min bromsmedicin och värdena är bra, så jag hänger med. Är värdena bra så ser ni oss, är värdena sämre så ser ni oss inte mer, sa han till tidningen.

Hans son Oscar Magnusson, tillika gitarrist i bandet, berättade att faderns sjukdom gjort att bandet numera planerade med kort perspektiv.

– Vi tar varje show i taget, och så får vi rannsaka oss och se lite framåt. Vi har inte så långt perspektiv egentligen, vi får bestämma själva om vi kan, vill och ska göra någonting. Så har det varit de senaste åren, sa Oscar Magnusson till Expressen.

Sörjs av familjen

Sven-Erik Magnusson sörjs närmast av hustrun Eva, barnen Oscar och Johanna och sina två barnbarn.

2014 dog Sven-Ingvars basist Patrik Karlsson i sviterna av en hjärnblödning.

– Det var synd om Patrik. Vi fick reda på av bekanta att han fått en hjärnblödning och låg på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Men låt oss minnas honom med ett leende, sa Sven-Erik Magnusson då.

Hyllas av artist-Sverige

Niklas Strömstedt som samarbetat med Sven-Ingvars skriver på Twitter:

”Du sjöng in Värmlandsvärmen i våra hjärtan. Fräknar, Fröding och postorderförskottsavier. Här nere på jorden blir du saknad Sven-Erik.”

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Publisert:

LÄS VIDARE