Skivrecensioner

Sympatiskt men lite lättviktigt från Laleh

Av: 

Håkan Steen

Lalehs nya singel låter som en garanterad vårhit.
Lalehs nya singel låter som en garanterad vårhit.

MUSIK

SINGEL Nya Laleh-singeln har ett tveklöst sympatiskt budskap och lär bli ännu en hit. Men för att komma från ett så här dokumenterat personligt håll låter ”Tack förlåt” onödigt mycket som annan samtida pop.

Betyg: 3 av 5 plus
Laleh
Tack förlåt
Warner


POP Enligt Mark Levengood hör det i Finland till god etikett att säga ”tack och förlåt” till värden när det är dags att lämna en fest, utifall man på något sätt skulle ha råkat gjort eller sagt något som kunde uppfattas som en förolämpning.

Sympatiskt, onekligen.

När Laleh Pourkarim släpper sin första nya låt på drygt två år – ett ännu obetitlat album lär dyka upp någon gång under våren – plockar hon trevligt nog upp uttrycket, för att hon tycker att det är två av de bästa orden och menar att vi borde säga båda lite oftare, kanske inte minst till oss själva.

En livsfilosofi så god som någon, och i en högljutt polariserad tid som gör sitt bästa för att piska upp allehanda känslor av otillräcklighet är det förstås ett budskap som gör gott. Egenskaper som självrannsakan, ödmjukhet och förmåga till eftertanke har aldrig gjort någon till en sämre människa.

Låtar om att säga förlåt brukar också kunna bli kraftfull popmusik. Kents ”Förlåtelsen” och Bobby Womacks ”The bravest man in the universe” är bara två utsökta exempel från senare år.

Men Laleh håller sin text på en öppnare och mer allmängiltig nivå, där tacksamheten över tillvaron är det dominerande temat. Och precis som på förra albumet ”Kristaller” levererar den Los Angeles-baserade hitfabrikören texten i en så ljus och melodiskt hypereffektiv inramning att ”Tack förlåt” lär garantera henne åtskillig tid på både radions och strömningstjänsternas mest populära spellistor i vår.

Det är en låt som odiskutabelt piggar upp mitt i den månad som inte sällan brukar kallas ”jävla januari”, men samtidigt lite onödigt generisk och lättviktig för att komma från en så dokumenterat personlig artist som Laleh.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så låter Per Gessles nya album

ÄMNEN I ARTIKELN

Skivrecensioner

Musikrecensioner

Musik

Laleh

Bobby Womack

Kent