Rebecca & Fiona gör brutalt ärlig pop

Av: Natasha Azarmi

Publicerad:
Uppdaterad:
”Art of being a girl” handlar ofta om att förlora sig i natten.
Foto: Mio Sallanto
”Art of being a girl” handlar ofta om att förlora sig i natten.

MUSIK

ALBUM Rebecca & Fiona gör snygg pop med hjärtat – till skillnad från många andra i sin bransch.


Rebecca & Fiona
Art of being a girl
Stereo Stereo


POP Efter 2014 års ”Beauty is pain” lämnade Rebecca & Fiona skivbolaget Universal för att göra musik på sitt sätt. De ville lägga mindre fokus på streams och mer tid på känslor.

Och tid tog det. Duon blev klara med ”Art of being a girl” för ett år sedan. Men i en intervju med Nöjesbladet tidigare i somras berättade Rebecca Scheja att de ”mixat om på ett helt maniskt sätt”.

Det färdiga resultatet liknar ingenting Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick gjort tidigare. De har aldrig varit lika nakna, sårbara och träffsäkra.

Inledande ”Fade out” är en elektronisk ballad om att inte längre vara kär. Sorgen är ständigt närvarande i duons röster.

”Stupid” handlar om att glömma verkligheten för att förlora sig i kärleken, om än bara för en stund: ”I don't mind being wild, if you're right by my side”.

Musiken är ofta avskalad. Den får mig inte längre att vilja springa till närmaste dansgolv. Jag vill i stället ta på mig hörlurarna, sätta mig i fönsterkarmen och reflektera över allting jag någonsin känt.

Eller plocka upp min bästa vän mitt i natten och köra i timmar utan mål.

Det är nervkittlande att höra duons silkeslena röster över mjuka beats, särskilt i harmoniska ”Sthlm city” eller Skander-samarbetet ”Hide”.

Bäst är dock singeln ”Need you” där Rebecca & Fiona gör brutalt ärlig men perfekt pop. En kombination som dagens stora skivbolag producerar alltför lite av.
BÄSTA SPÅR: ”Need you”.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik

Publicerad:

LÄS VIDARE